I en verden hvor de naturlige ressourcer bliver færre og færre hver eneste dag, så er der naturligvis et voksende behov for at kigge på alternativer. Og dette gælder ikke mindst når det kommer til verdens skove, der i løbet af de sidste 100 år har være udsat for en verdensomspændende og aggressiv skovdrift. Som resultat af dette, så er der selvfølgelig god grund til at være bekymret. Men hvad kan man egentlig gøre som privatperson for at ændre denne udvikling? Svaret på dette spørgsmål er selvfølgelig ikke en entydig størrelse, men afhænger af en hel del forskellige faktorer.  

Design og møbler

Bambusmøbler er et skridt i den rigtige retning

Hvis du f.eks. vælger en bambusbænk eller bambusmøbler fremfor fyr, plast eller eg, så gør du faktisk dit til at skabe en mere bæredygtig fremtid. Men ikke desto mindre er der faktisk en hel del, der taler for at du bør vælge bambus til dine møbler. Bambus kan nemlig på mange måder sammenlignes med ukrudt, idet visse typer bambus vokser lynhurtigt og til tider uhæmmet –  faktisk vokser bambus op til ti gange hurtigere end de fleste hårde trætyper. Dette betyder, at man med fordel kan anvende bambus indenfor møbelproduktionen – og samtidigt bevare vores skove. Effektiv bambus produktion er nemlig lig med flere høstperioder, og oven i købet langt mindre landareal end traditionel møbelproduktion. Når dette så er sagt, så er bambus mere end blot et miljørigtigt valg til dine møbler.  

Bambus er ekstremt holdbart 

Når du vælger at indrette dit hjem med bambusmøbler, så har du nu en særdeles holdbart materiale. Bambus er nemlig betydeligt mere holdbart end langt de fleste træsorter. Faktisk er bambus så holdbart, at mange professionelle kokke anvender materialet som skærebræt. Og hvis bambus kan tåle professionelle kokkeknive, så vil din bambusbænk nok også kunne klare mange års hårdt brug.

Bambus kan modstå vind og vejr

Din bambusbænk er desuden også særdeles modstandsdygtig overfor klimaforandringer, hvilket gør det muligt at have bænken stående udenfor året rundt.

Bambus er et usædvanligt stærkt materiale

Bambus er desuden også et usædvanligt stærkt materiale sammenlignet med træer. Dette skyldes nemlig, at bambus vokser helt uden bøjninger, såsom dem man ser hos almindelige træer. Og selvom bambus teknisk set er en græsart, så vil en fuldvoksen bambusplante på omtrent 30 meter nok minde temmelig meget om et træ. Dette betyder derfor store mængder lige fibre, og et langt stærkere og mere elastisk materiale.

havebord

Mange stilarter

Bambusmøbler har en tendens til at blive sammenlignet med en 1970’er æstetik, hvilket i 2020 bestemt ikke er helt retfærdigt. Der er nemlig sket meget siden de gode gamle Rattan-dage. Bambus anvendes nemlig i dag af flere og flere yngre møbeldesignere, der bestemt har fået øjnene op for materialets mange fordele – og ikke mindst har formået at skabe moderne og smukke bambusmøbler. Du kan derfor nemt finde et stort udvalg af flotte bambusmøbler herhjemme. Se f.eks. bare denne smukke bambusbænk. Med bambus behøver du nemlig ikke gå på kompromis med din indretning, og samtidigt hjælper du også miljøet. Så alle vinder ved at vælge bambus.