Vi har længe vidst at god og tilstrækkelig søvn er en vigtig bestanddel i menneskets velvære og udvikling. Alligevel er der mange der overhovedet ikke tænker over sine søvnvaner. Nogle sover alt for lidt. Andre lidt for meget. Der er dog også mange der ikke får en optimal søvn, fordi man aldrig har tænkt over at vælge en madras der passer til din krop.

I denne artikel giver vi dig en lynguide, der kan hjælpe dig med at vælge en god madras der passer til din krop. Hvis du skulle få lyst til at læse mere omkring valg af seng og madras, så kan du finde meget mere information på Madrassnedkeren.dk.

Dyner og puder

Madrassens fasthed skal passe til din vægt

Den nemme tommelfingerregel er, at du skal vælge en madras med en fasthed, som giver din krop den optimale støtte. Generelt kan man sige, at jo mere du vejer desto fastere skal din madras være. Hvis du følger de tre følgende retningslinjer er du allerede godt på vej.

  • Mellem fasthed – Vælg denne type madras hvis du vejer under 75 kg.
  • Fast madras – Vælg denne fasthed hvis du vejer mellem 75 kg og 95 kg.
  • Ekstra fasthed – Dette er fastheden til dig der vejer mere end 95 kg.

Madrassen er nøglen til en god søvn. Selve sengen spiller faktisk en sekundær rolle i den sammenhæng. Du kan have en fantastisk dyr state of the art seng for øverste hylde i sengeforretningerne, men hvis din madras ikke passer til dig får du en dårlig søvn. Omvendt kan du have en billig seng fra en lavpris sengeforhandler og hvis madrassens fasthed sidder lige i skabet, så får du en god søvn. Husk dette, når du skal finde din næste seng.

Intet slår individuel vejledning

Som nævnt hjælper det meget bare at følge ovenstående simple regler. Der er dog intet der slår den professionelle og individuelle vejledning, som du kan få i en butik. Overvej derfor at besøge en lokal sengebutik, og spørg til deres anbefalinger til en seng til dig. Det er godt givet ud, og du kan typisk også få en god pris, hvis du ikke er bange for at forhandle lidt på prisen.

Jeg håber at denne lille lynguide hjælper dig til at vælge den rette madras, næste gang du skal have ny seng. Hvis du har læst dette og indset, at du faktisk måske nu har en madras der ikke passer til din krop og vægt, så overvej kraftigt at udskifte madrassen med det samme.