Du har netop skrevet under på kontrakten til din bolig og er klar til at skabe et nyt hjem. Du har købt drømmeboligen med lyse store rum, flotte trægulve og en tilhørende smuk have. Alt er som det skal være, men du mangler indretningstips og inspiration til at skabe noget nyt. Derudover ønsker du et mere klimavenligt hjem, hvor små forandringer kan være med til at spare miljøet. Find genbrugsmøbler

En ny bolig behøver ikke at indeholde nye møbler. Der findes mange alternativer og platforme, hvor du kan få glæde af andres ting. Det er både billigere og mere klimavenligt at købe genbrug. Derudover skaber du et nyt liv for en genstand, der måske skulle smides ud. 

Muligheden for at finde unikke ting er også større, når det ikke står på hylden i Ikea. Gå efter noget antikt eller vintage, der skaber kant og liv i dit hjem. Hvis genbrug ikke er sagen, så køb møbler i klimavenligt materiale.

Hygge ved pejs

Miljøvenlig hygge

Det er vigtigt, at dit hjem er hyggeligt og personligt. Der er flere forskellige måder, hvorpå man kan skabe et hyggeligt hjem. Tilføj tæpper og puder i lækre og bæredygtige materialer til din sofa. Køb en lampe, der ikke er lavet af plastik. Dæmp belysningen, og husk en energivenlig pære. Hvis du ønsker noget, der skaber endnu mere hygge, er en pejs den perfekte løsning. Vær dog opmærksom, hvilken pejs du køber. Røgen fra klassiske pejse og brændeovne kan nemlig udlede giftige stoffer, der forurener miljøet. En løsning på dette kan være at købe en energivenlig pejs. De kan fås i mange forskellige udgaver, bl.a. som biopejse, gaspejse og el-pejse. Hos

https://www.biopejs-shop.dk er de eksperter i miljøvenlige pejse, og du kan få hjælp til at vælge den perfekte pejs, der passer til din bolig og dig. 

Vasketøj der tørrer i vinden

Sænk energiforbruget 

Hvis du ønsker at gøre en forskel for miljøet, bør du sænke dit energiforbrug, når du er hjemme. Man tænker ofte ikke over sine dårlige vaner, og selv de mindste indgreb kan gøre noget godt for miljøet. 

Første råd som de fleste nok har hørt om, er at slukke lyset, når man forlader et rum. Om sommeren bør lyset slet ikke stå tændt – naturligt lys er sundt. Derudover er det en god idé at spare på vandet. Brug kun vand, når det er nødvendigt. Luk køleskabet, efter du har brugt det. Når du vasker dit tøj, så sænk temperaturen og tør tøjet i vinden i stedet for en tørretumbler. Dårlige vaner kan sagtens ændres, og det er ikke så svært. Hvis du vil gøre det til noget sjovt, så lav en konkurrence med din sambo; hvem kan bruge mindst energi? Husk hinanden på at spare og skab gode vaner i fælleskab.

Kommer du en dag i den situation, at dit hus skal sælges, er det en god idé at få det energimærket. Det gør det muligt for køberen at skabe et overblik over boligens energiforbrug og derved kan man se, hvor dyrt energiforbruget i huset er. Hvis du ønsker at få energimærket dit hus, kan du gøre det her

Læs om nogle af de andre populære møbelhuse her: Ilva, Jysk, My Home, IKEA, Biva, Magasin, Sinnerup, og Idé Møbler.