Tøj skaber mennesker. Sådan har det altid heddet. En bondedreng kan iklædes de fineste klæder og fremstå som en prins. Uanset om vi vil det eller ej, så dømmer vi andre på deres beklædning. Det gælder også for os selv. Smykker fortæller samme historie. De fortæller at vi har råd til dem og de fortæller om vores stil. Læs med herunder og find ud af mere om hvordan du, med ringe, armbånd og halskæder, kan fremstå som den du er.

I dag er smykker ikke symbol på status

Smykkernes betydning har ændret sig over tid. I gamle dage blev smykker kun fremstillet i ædle metaller og med ædle sten. I dag bliver de lavet i alle mulige materialer. Materialet har ikke i sig selv, samme betydning som det havde. Naturligvis er de dyreste ringe, stadig dem i guld. Selve ringen, har ikke samme status som den havde i fordums tider. I dag kan der være lige så meget prestige i en forgyldt ring, som i en ring af sølv eller guld.

Skab stil med dine smykker

At smykker ikke længere kun bliver lavet i guld og andre ædle metaller, betyder at vi har råd til flere. Derfor har vi mulighed for at bruge ringe, armbånd, halskæder og andre smykker, som en del af vores beklædning. Dermed bliver de en del af vores stil.

Tynde kæder og smalle ringe, giver det feminine udtryk. De kan understrege den stil du har i din beklædning, og fortælle at du er en feminin person. De kan også stå i kontrast til din beklædning. Vælger du kontrasten, så fortæller du at du ikke kun er det ene eller det andet, men en person med flere lag. De store smykker er typisk maskuline og kan bruges på samme måde, til at understrege hvem du er, eller hvem du gerne vil fremstå som.

Ringe med symboler og andre tegn

I gamle dage ejede familien ofte kun en ring. Ringen gik i arv. Sådan er det ikke i dag. Faktisk er trenden i dag, at eje mange ringe.

Ringe med symboler understreger hvem du er. Flere ringe, med flere symboler og forskellig udformning og mønstrer, fortæller en sammensat historie om hvem du er som person. Samtidig fortæller de at du ikke kun er det ene eller det andet, men en person med flere lag. Smykker skaber mennesker og fortæller hvem de er.