Det er vigtigt at sove godt, hver nat og her har sengen som møbel en ganske særlig indflydelse når det kommer til spørgsmålet om at sove godt. Der er i hvert tilfælde ingen tvivl om, at uden den rette seng, der passer til dine ønsker og behov, så kan det være svært at komme op om morgenen, veludhvilet og klar til dagens udfordringer. Der er mange meninger omkring hvad en god seng er. Klik her hvis du gerne vil have forbrugerguidens mening om “sådan vælger du den rigtige seng” og find den helt rigtige elevationsseng

En elevationsseng kan tilpasses din krop perfekt 

Hvis du gerne vil have en seng der kan tilpasset lige præcis dine præferencer og kropsform i forhold til hvordan du ligger bedst om natten, så er et godt bud en elevationsseng. Det er særligt en fordel med elevationsseng hvis du har tendens til ømheder eller har skavanker som du ønsker at tage hensyn til i løbet af natten. 

Ved at skifte den traditionelle seng ud med en funktionel elevationsseng, så er der flere der oplever en markant bedre nattesøvn. En elevationsseng er ikke kun god at ligge i, men giver dig også muligheder for et væld af indstillinger der støtter kroppen på bedste vis under din søvn, så du kan sove godt og tungt og blive klar til næste dag med mere overskud. 

Sådan vælger du den rigtige seng 

Der er mange forskellige elevationssenge derude på markedet og derfor kan det måske være en smule uoverskueligt at skulle finde frem til den rette. Der er flere faktorer der spiller ind for lige præcis dig, når du skal ud og finde din nye perfekte seng. Det er slet ikke sikkert at naboens elevationsseng også er den helt rette for dig. Du skal selvfølgelig først og fremmest finde en seng med en solid konstruktion og gode madrasser der sikrer den rette støtte til din krop. 

Særligt madrassen er individuel, da nogle foretrækker forskellige hårdheder. Den motor der er indbygget i elevationssengen skal være kraftfuld, så du også kan regulere sengens form når du ligger på toppen af madrassen. Det er yderligere en god idé, at finde en elevationsseng der ikke larmer alt for meget, så du med god ro kan indstille sengen efter behov, uden at skulle vække din partner. 

Har prisen betydning for dit valg? 

Når du ser teksten “sådan vælger du den rigtige seng” så er der som oftest ikke taget hensyn til prisen i udvalget. Lige præcis med elevationssenge, så giver det dog rigtig god mening. For udvalget af elevationssenge varierer selvfølgelig også i pris, men her hænger det oftest sammen med kvaliteten, effekten og holdbarheden af sengen. 

Når du skal finde den rette seng til dine behov, så skal du selvfølgelig kigge på hvilke funktioner du ønsker. Dog er det en rigtig dårlig idé at gå på kompromis med kvaliteten og dermed også prisen. Vælg en elevationsseng med en høj levealder, hvor der eventuelt er mange års garanti. Således investerer du i din søvn, dit velvære og har en seng der passer perfekt til dig og måske kan holde de næste 20 år eller mere. 

Din sovende position er vigtigt for din søvnkvalitet 

Der er mange der har det helt fint med at ligge fladt i sengen når de skal sove og kan også fint falde i søvn og vågne friske og veludhvilede. Dog er der mange fordele ved at vælge en seng, hvoraf positionen kan indstilles ud fra din krops former. Ved at give den bedste støtte til eksempelvis din hofte når du ligger på siden eller dit hoved og fødder når du ligger på ryggen, så kan du undgå ømme dele af kroppen når du står op. 

Du vil forebygge snorken ved at have hovedgærdet rejst en smule, hvormed du forbedrer din søvnkvalitet, ligesom du med hævede ben kan forebygge en ophobning af væske i ben og fødder. Alt i alt giver en elevationsseng med regulerbar bund bare bedre søvn. 

Også hovedpude og dyne påvirker din søvn 

Det er ikke kun din elevationsseng du skal sørge for er passende til dig. For at opnå den bedst mulige søvn, eller i hvert tilfælde de bedste betingelser her til, så skal du også sørge for at dyne og hovedpude er lige præcis hvad ud har brug for, for at opnå den rette støtte. Dynen skal gerne være af en kvalitet der giver dig præcis den varme du foretrækker, ligesom at hovedpuden gerne skal passe i højde, hårdhed og form, således at den giver dig den bedste støtte.