Er du flyttet, eller synes du blot, at din gamle stue trænger til forandring? Så er det tid til at få fat i nogle nye møbler. Der er dog et enormt marked derude, som du først skal vade igennem, hvis du ønsker at købe nogle smarte, komfortable møbler til stuen derhjemme.

Det er let at drukne i valgmuligheder, så det er en god idé at forsøge at sortere lidt i dine valgmuligheder på forhånd, så du har et klart overblik, når jagten går ind.

Kør din egen stil

Det er fristende at sidde og læse boligmagasin efter boligmagasin med smukke billeder af rum, dekoreret med alverdens dyre møbler. Der kan ofte være et image, som folk jagter. Et ønske om at have rum, der er som taget ud af boligmagasiner.

Men vær først og fremmest tro mod dig selv. Lad være med at jagte noget, blot fordi diverse blogs og magasiner fortæller dig, at den ene og den anden ting er vigtig at have.

Der er nogle helt generelle ting, du kan holde dig for øje i forhold til indretningen af din stue, men de bestemte møbler og dekorationer, du propper ind i den, skal passe til din stil og dine ønsker.

Så hvilke generelle punkter kan du overveje, når du skal købe møbler? Læs mere herunder eller find møbel inspiration på Stueindretning.dk.

Genbrug eller nyt?

Kan du godt lide møbler med en historie? Ønsker du at være mere klimavenlig? Så er genbrug som regel et hit.

Genbrug præsenterer dig med muligheden for at lave spøjse møbelsammensætninger og gøre overraskende fund. Det er billigt, og du kan gøre lidt for at sænke dit eget forbrug af jordens ressourcer.

Til gengæld er det ikke altid let at få en solid sammenhængende stil strikket sammen med genbrugsmøbler. Ønsker du at have en rød tråd, der føres gennem din indretning og ikke udelukkende er defineret af genbrug, men også at bestemte mønstre eller farvetemaer, er det måske værd at kigge på nye møbler.

I møbelforretninger finder du lettere frem til noget, du kan få en sammenhængende stil ud af.

God belysning

Du skal også være opmærksom på lyset i din stue. Lys får du gennem vinduerne og gennem lamper. Store vinduer er altid lækre at have i en stue, da de bidrager med både udsigt og naturligt lys. Og så er der lamperne. Her kan det være smart at vælge få, men effektive lamper.

Vælg forskellige typer af lamper, som for eksempel en lille bord- eller væglampe til læsekrogen eller en stor smart lampe over spisebordet. Det vigtigste er, at du får placeret lamperne strategisk i rummet, så alle hjørner kan oplyses i de mørke timer, men så du også undgår at stuen bliver proppet med lamper over det hele.

Personlighed er altid godt

Som vi snakkede om tidligere, er det fristende at jagte de perfekte billeder fra boligmagasiner, men du skal ikke være bange for at gøre stuen personlig. Brug familiebilleder og arvestykker som fremtrædende dekorationer, du kan fortælle din egen historie med.

Personlige ejendele gør stuen mere hyggelig og hjemlig. Det betyder ikke, at du skal lade børnenes legetøj ligge og flyde over det hele, men hvad skader det, hvis din datter har sin bamse siddende i sofaen? Og sønnen kan da godt have sin Switch liggende på sofabordet. Det giver en følelse af et hjem, hvor der faktisk lever nogen.

Dette relaterer sig også til møblerne. Har du arvet en sofa eller lænestol? Så overvej at indrette stuen omkring disse. Det gør din stil endnu mere personlig og unik.