Selvom Danmark betragtes som et af de sikreste lande i verden, har landet en forholdsvis høj indbrudsrate. Ifølge Danmarks Statistik, blev der anmeldt 17.529 indbrud 2020, og selvom dette er et fald på 40 % i forhold til 2009, så er det stadig rigtigt mange indbrud i et lille land som vores. Der findes dog flere forskellige ting, man selv kan gøre for at minimere risikoen for, at man oplever et indbrud. Mange af disse ting er åbenlyse, og noget de fleste gør i forvejen, men der findes også metoder, som nogle måske ikke er klar over eller har overvejet. Hvordan du sikrer dit hjem på den bedste måde, kan du læse mere om i denne artikel. Læs med og lad dig inspirere.

Dette kan du selv gøre

Ved at træffe forebyggende foranstaltninger, såsom installation af forstærkede låse og et alarmsystem, kan man i høj grad reducere sandsynligheden for selv at blive mål for indbrudstyve. Derudover er det klogt at sikre, at værdigenstande ikke er let synlige udefra og at give naboer eller venner besked, når man forlader hjemmet i længere tid. Det kan også være en god idé at investere i skilte, der angiver, at hjemmet er overvåget, da det i sig selv kan afskrække eventuelle tyve, uanset om man har overvågning eller ej. Selvom ingen foranstaltning kan garantere dig fuldstændig beskyttelse mod indbrud, kan disse tiltag være med til at gøre dit hjem til et mindre attraktivt mål og dermed mindske risikoen for et indbrud i dit hjem.

Hvad kan man ellers gøre?

En anden ting, som er værd at overveje, er at hyre et vagtselskab til at patruljere rundt i ens nabolag, eller som kan rykke ud, hvis ens alarmsystem bliver aktiveret. Der findes en del selskaber, både store og små, som tilbyder denne service.

Hvis man vil hyre et firma til denne opgave, er det dog en god idé at have nogle forskellige ting med i sine overvejelser, som for eksempel hvor deres central er lokaliseret, og hvor lang tid det i gennemsnit tager dem at rykke ud, hvis en alarm skulle blive aktiveret. Ved at have alle disse ting med i dine overvejelser, giver du dig selv de bedste forudsætninger for, at dit hjem ikke bliver en del af den kedelige statistik.

Ønsker du professionel hjælp til at indbrudssikre dit hjem eller din virksomhed, så kan du kontakte, JKsikring.dk, som med sin erfaring ved lige præcist, hvor man bør sætte ind. De har beskæftiget sig med sikring af både private boliger og erhvervsbygninger i årevis, så de ved, hvad de taler om. De kan bl.a. hjælpe med opsætning af alarmer, videoovervågning og meget mere.