156h156.jpg

Nogle gange kan nogle helt små ændringer, forvandle et rums atmosfære fuldstændig. Mange, interiørinteresserede eller ej, vil gerne have deres rum til at virke store og åbne, i stedet for lukkede og klaustrofobiske. Især hvis design og indretning aldrig rigtig har interesseret dig, kan det dog være svært lige at vide hvordan man gør det.

Der findes heldigvis nogle gode tips og tricks til hvordan du helt selv kan indrette både større rum, som fx stuen, eller mindre rum som badeværelset, og ved hjælp af møblement og farvevalg, skabe illusionen om et større og åbent rum.

Sig nej tak til mørke farver

Hvis dine vægge er farver som mørke blå, grøn, ja, måske endda sort, så kan det være en rigtig god ide at få dem malet. Den mørke farve gør nemlig rummet meget mere lukket, og du kan åbne det op en hel del, ved blot at male væggene en lysere farve.

Synes du hvis er lidt for kedeligt, kan du stadig bevæge dig ud i det farverige, så længe du læner dig mod mere pasteltonede farver. Hvis du stadig gerne vil have en mere vibrant farve, kunne du overveje en feature væg. Dvs. alle væggene er hvide undtagen én.

moebler_hjemmekontor

Vil du gerne have træpaneler installeret, kan du også her med fordel gå efter lysere træ. Det vil også bedre komplimentere de lyse vægge. Går du efter et vintagelook ville voksbehandlet fyrretræ være et godt bud. Leder du derimod efter noget der er mere moderne, kunne du overveje bambus eller eg.

Store spejle giver mere rum

Især på badeværelset kan man ved fordel have et rigtig stort spejl over sin håndvask – evt. et spejl uden ramme. Spejle tilfører nemlig til illusionen om et større rum på grund af refleksionen.

I lignende forstand vil store vinduer få et rum til at føles store, og at der kommer en masse lys ind, hjælper også på dette. Kæmpestore vinduer er dog måske ikke lige noget man har lyst til at placere på sit badeværelse.

Men hvad kan man så ellers gøre for at få det til at virke større? At have masser af skabsplads er en rigtig god ide, da det hurtigt får badeværelset til i hvert fald at se mindre rodet ud. Selv hylder kan komme til at se rodede ud hvis man sætter for mange ting på dem, så det er ideelt at kunne lukke en dør ind til det.

Indretning_

Planter, både store og små, er også en god måde at udfylde noget af pladsen på, men samtidig holde det minimalistisk. Når man indretter minimalistisk, kan man nemt komme til at tænke at det bare betyder at have så lidt ting som muligt. Men så ender det blot med at se tomt ud, i stedet for lækkert og moderne.

Nøglen til minimalistisk indretning ligger i enkel men brydende dekoration. Har du fx et badeværelse med hvid håndvask, hvide vægge, hvidt toilet etc., kan du pryde en af væggene med et farverigt billede eller anden dekoration, for at lave et brud på det kliniske look.