156h156.jpg

Der er i dag rigtig mange, der lever deres liv på meget få kvadratmeter. Og det er der som sådan ikke noget galt i. Faktisk er der mange, der sætter pris på den levestil, idet det er mere hyggeligt end de store rum. Dog er der en problematik ved det, da det kan være svært at indrette de små rum, således de både er funktionelle og praktiske. Man skal jo have plads til alle sine ting. Heldigvis findes der nogle få smarte tricks, som du kan lade dig inspirere af. Læs mere om det her nedenunder.

Læs om nogle af de andre populære møbelhuse her: Ilva, Jysk, My Home, IKEA, Biva, Magasin, Sinnerup, og Idé Møbler.

Møbelcenter

Tænk funktionelt og praktisk hele tiden

Når man bor småt og har nogle meget små rum at gøre godt med, er det vigtigt, at man altid tænker praktisk og funktionelt. Og så kan det også være en fordel, hvis man er tilhænger af den minimalistiske levestil – men det er bestemt ikke et must. Du kan nemlig via din indretning og de møbler, som du vælger at investere i nå rigtig langt og skabe en følelse af større og meget brugbare rum, som ofte ender med at have flere funktioner for dig.

Brug store spejle i de smalle rum

Når det kommer til de meget smalle rum, er der især én ting, der er en fordel. Og det er et spejl. Store spejle kan give de smalle rum en mere tredimensionel følelse, og derfor snyder man øjet til at tro, at rummet er større, end det egentlig er. Tilfør derfor for eksempel din smalle gang et stort spejl. Det er både funktionelt og praktisk, og så kommer det også til at udgøre en form for kunst på din væg. Men overdriv nu heller ikke, spejlene skal ikke bruges som tapet.

Møbelcenter

Vælg multifunktionelle møbler til hele dit hjem

Når du vælger møbler, kan det desuden være en fordel at vælge nogle med flere funktioner. Vælg derfor gerne et sofabord, i hvilket det er muligt for dig at opbevare ting. På den måde er møblet både et bord lige såvel, som det fungerer som en skuffe eller en kasse til nogle af dine mange ting. Vælg også gerne møbler på hjul, idet du så gør din indretning mere fleksibel. Det kan også være, at du vælger en høj seng, således du kan fylde op med ting under den – gerne i nogle praktiske kasser med hjul på.

Brug de mange flader og opbyg en rum-i-rum-følelse

Vær også god til at bruge de mange flader, som du har på væggene. Hold så vidt muligt dine gulvarealer frie og byg i stedet op i højden. Placer smalle hylder, hvor der er plads til dem og forsøg så vidt muligt at hænge ting som blandt andet dine planter ned fra loftet, så de ikke optager gulvpladsen. Fyld i stedet gulve op med tæpper. Tæpperne kan skabe en rum-i-rum følelse. Lig for eksempel et tæppe under din sofa, og du har skabt et sofaområde, og lig også et under dit spisebord og skab et spiseområde. På den måder skaber du to rum, selvom det hele foregår i det samme rum.