I dag er køkkenet ikke længere et rum for sig selv i de moderne huse. Der er en stigende tendens til, at køkken, spisestue og dagligstue hænger sammen i et rum. Derfor er det vigtigt at skabe rum i rummet ved hjælpe af de møbler du vælger.

Spisestuen er bindeleddet mellem stuen og køkkenet, derfor er spisebordet det naturlige skel mellem de to rum, hvorfor det helt rigtige bord kan understrege stilen i begge rum og samtidig fungere som en naturlig grænse mellem køkken og stue.

Nordic Living med plankeborde

Nordic living er synonym med minimalisme, rene linier og få, lækre materialer. Det er en af de mest populære retninger indenfor interiør og interior design i dag og udleves især i hjem med køkkenalrum, hvor et rum har mange funktioner og derfor let kan komme til at virke rodet og stilforvirret, hvis ikke der er en rød tråd i indretningen.

Er du en af dem, der er vild med denne form for indretning, vil et plankebord være en helt naturlige løsning, når det kommer til at vælge det rigtige spisebord.

Om du har mange eller få kvadratmeter at arbejde med gør ikke den store forskel. Tag dog med i overvejelserne, at lyse planker umiddelbart klæder de små rum bedst, hvor der er lidt større mulighed for at vælge mørkere træsorter i større rum.

Gør det selv eller køb færdigt?

egetræsbord

Der er rig mulighed for at finde inspiration til spisebordet på nettet, hvor du kan finde guides til at fremstille dit eget personlige plankebord i forskellige sværhedsgrader og prisklasser.

Du kan også gå på jagt i de mange boligmagasiner, og webshops, der findes, for der er rigtig mange smukke borde at vælge i mellem.

Der er ingen tvivl om, at den nordisk stil med smukke, naturlige materialer peaker for alvor i øjeblikket og det betyder, at der findes flere muligheder end nogensinde før for at finde præcis det bord du går og drømmer om.

Det naturlige bindeled

Den skønne nordiske linje betyder, at der finde borde og bordplader i alle tænke lige træsorter og toner du kan forestille dig. Om du er til det helt klassiske, glatte og skinnende eller til det mere rå og grove, der virkelig spiller på det naturlige, små eller store borde, så er plankebordene helt sikkert et hit.

Det giver en helt naturlig forbindelse mellem køkkenet med de rene linjer og simple materialer og stuen med de bløde og mere bombastiske møbler. Selv om du holder dig til den nordiske stil i begge rum, er der stadig stor kontrast mellem køkken og stue i forhold til anvendelse og udtryk. Der kan du med et lækket plankebord skabe en naturlig skillelinje mellem de to – eller måske et bindeled, der skaber en rød tråd gennem hele rummet.