Når vi indretter vores hjem, gør vi det selvsagt mest for vores egen skyld. Men for mange af os er et velindrettet hjem også essentielt i forbindelse med de eventuelle gæster, der løbende måtte komme på besøg. Hvis du ofte åbner dørene for middagsselskaber, fødselsdagsfester og andre særlige anledninger, giver du os sandsynligvis ret i, at stuen er ét af hjemmets allervigtigste hjem. Og alt efter hvordan du indretter den, vil den fint kunne danne rammerne om masser af rare stunder i godt selskab. 

Nyder du at spille kort? Og indbefatter din bekendtskabskreds også spilleglade mennesker? Så kan du med fordel invitere på pokeraften i stuen. Få fat i et rundt bord, masser af stole og et kortspil, og sørg for at købe ind til et bredt udvalg af drinks-varianter. Der er lagt op til en mindeværdig aften. Det er bestemt ikke for ingenting, at poker er blandt de mest populære kortspil i verden. 

Spillekort

Før I går i gang 

Før I kan komme i gang med at spille poker, skal I naturligvis sætte jer ind i, hvordan I spiller spillet. Og hvis I gerne vil blive klogere på spillets oprindelse og form, kan I med fordel orientere jeg i de mange pokernyheder, der løbende postes online. 

Hvor kommer poker fra? 

Der er en del uenighed om, hvor poker blev opfundet. Dog kan en tidlig form variant af spillet spores til det 13. århundredes Kina. Pokerspillets form har altid varieret, alt efter hvor i verden det spilles. Det franske ”pogue” var et udbredt spil frem til den franske revolution, og nogle historikere mener også, at det var franskmændene, der tog spillet med til USA, hvor det blev til ”poker”. 

Pokerspil

Hvordan spiller man poker? 

De amerikanske pokermodeller er i dag de mest udbredte, og de omfatter blandt andet varianterne ”Texas Hold’em” og ”Omaha”. Selvom der er forskelle på pokervarianterne, går nogle ting også igen i langt de fleste pokerspil. 

For det første gælder poker altid om at sammensætte den mest værdifulde kortkombination. Og for det andet indbefatter samtlige varianter en række begreber, som du skal have styr på. Lav en lille online søgning på dén variant, du er interesseret i, før dine gæster ankommer. Klar. Parat. Poker!