Findes der noget bedre end at slænge sig i havemøblerne på terrassen sammen med familien eller vennerne? Det skulle da lige være, hvis menuen også stod på pizza.

Hvad end pizzaen er fra frostboksen i supermarkedet, det lokale pizzaria eller hjemmelavet, så er pizza altid en sikker vinder blandt både store og små.

Det skyldes måske, at pizza er en ret, hvor alle kan være med og få det, som de kan lide det.

Der findes pizzaer til enhver smag, og hvis du laver dem selv, kan du få dem præcis, som du ønsker.

Der findes næsten ikke det, der ikke vil smage godt på en pizza, og det er kun fantasien, der sætter grænserne.

Det kræver heller ikke en masse udstyr eller bageerfaring at lave lækre og sprøde pizzaer. Dog er mange pizza-entusiaster enige om, at de allerbedste pizzaer bliver bagt i en ægte pizzaovn udendørs.

Du kan sagtens komme til at lave hjemmelavet pizza i din egen udendørs pizzaovn.

Byg din egen pizzaovn udendørs

Det kan måske virke som en stor mundfuld at bygge en udendørs ovn selv, men faktisk er det relativt nemt og koster heller ikke en bondegård.

Skal du bygge en effektiv udendørs pizzaovn, bør du bygge en muret kuppelovn. Det kræver ikke en masse erfaring med at mure, og med lidt gåpåmod skal det nok blive en flot pizzaovn udendørs.

Inden du går i gang med byggearbejdet, skal du have besluttet dig for, hvor din udendørs ovn skal placeres. Det er nemlig ikke sådan ligetil at flytte en udendørs pizzaovn, når den først er bygget.

En udendørs pizzaovn kræver ikke en masse forskellige materialer. Du skal blandt andet bruge en pilatesbold, hønsenet og perlite.

Du skal bruge materialer, som kan tåle høje temperaturer. En udendørs pizzaovn skal nemlig kunne blive flere hundrede grader varm, hvis der skal laves sprøde pizzaer.

Du kan desuden udsmykke din pizzaovn udendørs, så den kommer til at passe til dine havemøbler og tager sig godt ud på terrassen. Du kan fx lave et flot mosaik-mønster eller pudse kuplen i en farve.

Fordele ved en pizzaovn

Udover den åbenlyse fordel med friske, hjemmelavede pizzaer fra din egen hjemmebyggede pizzaovn udendørs, er der faktisk flere fordele ved at have en udendørs ovn.

Du kan nemlig fx genbruge asken til gødning i haven. I små mængder fungerer asken fra din udendørs pizzaovn rigtig godt som gødning. Du kan også lægge asken fra din pizzaovn udendørs i din kompostbunke, så næringsindholdet øges.

Hvis du har høns i din have, kan du lave et støvbad ud af asken.

Både dyr og mennesker får altså stor glæde af din nye pizzaovn udendørs.