Hvis du er interesseret i at pifte din bolig op, så er du kommet til det rette sted. I denne artikel vil du få tips og tricks til, hvordan du kan ændre udtrykket med lækre og komfortable møbler i dit hjem uden at skulle ændre alt for meget i nips, osv. Hvis dit budget ikke lige rækker til en masse nye møbler, kan du dog også vælge at pifte dit hjem op med malerier eller planter, men dette vil nævnes senere i artiklen.

 

Multifunktionalitet er vejen frem!

Hvis du bor lidt småt eller generelt godt vil ændre udtrykket, dine møbler giver, så skal du investere i møbler med multifunktionalitet. Et eksempel på et møbel med multifunktionalitet er den såkaldte sovesofa; en sofa om dagen som kan slås ud til en seng om aftenen. Dette sparer super meget plads, især hvis du er en typisk studerende, som bor på små kvadratmeter. Det kan spare penge i form af, at du ikke skal købe to separate møbler, men det er samtidig også super praktisk. Der er også mange forskellige slags stilarter i henhold til disse slags møbler, så det er bare med at finde ud af, hvad du er mest til. Hvis du gerne vil have din seng og sofa separat, kan du også have en sofa, som kan have masser af opbevaring; en sofa som du kan løfte sæderne på og smide en masse ting under. Dette er også en god og praktisk form for multifunktionalitet.

 

Vil du sove bedre? Så invester i en kontinentalseng!

Hvis du vil sove bedre og have en pænere seng i soveværelset, så kan det være en kontinentalseng er lige noget for dig. Der findes mange forskellige slags, men du vil her få en overordnet forklaring.

 

Hvad er en kontinentalseng?

En kontinentalseng har et ekstra lag “madras” i forhold til den traditionelle seng, hvilket giver den mere højde og et appellerende udseende. Den har altså tre lag i alt; underseng, springmadras og en topmadras.

 

Hvad gør de forskellige lag?

Undersengen, eller boksmadrassen, er fundamentet for sengen. Man kan vælge en boksmadras med komfortskum eller fjedre. Komfortskum giver en fastere base, hvorimod man ligger dybere i en base med fjedre. Der er intet rigtigt eller forkert valg, men man skal gerne ligge med en lige rygsøjle for at undgå fremtidige skader. Det mellemste lag i kontinentalsengen er springmadrassen. Denne madras ligger ovenpå boksmadrassen og er vendbar. Her kan du vælge din fasthed, men alle moderne springmadrasser er udstyret med pocketfjedre, som er udstyret med støttepunkter; jo flere pocketfjedre, jo mere støtte får du altså. Du kan dog også vælge latexkerne, som ingen fjedre indeholder. Slutteligt er det sidste lag som bekendt topmadrassen. Topmadrassen giver sengen “the finished look” og skaber dermed dens udtryk. Der findes mange forskellige topmadrasser, og du kan få dem i både memory foam, latex og meget mere. Der er fordele og ulemper ved alle, og det er derfor altid en god idé at gå ned i butikken at afprøve dem også.

 

Mere komfort og længere levetid

Men kontinentalsengen har jo vendbar madras, altså den kan vendes om, hvilket også forlænger sengens levetid og samtidig giver maksimal komfort. Du kommer dermed til at sove bedre og ligge dejligt behageligt. Ved at sengen har forlænget levetid og samtidig er pæn at kigge på, er den dermed også meget funktionel og pifter dermed dit hjem op. Desuden sparer du penge på at købe en topmadras, da dette allerede indgår! Du kan finde en god kontinentalseng her. Du kan vælge at sammensætte din kontinentalseng på mange måder – det er helt op til dig!

 

Pift dit hjem op med andre møbler eller pynt

Selvom multifunktionalitet er en smart måde at pifte dit hjem op, så kan du jo også bare vælge møbler med et flot design – de behøves ikke nødvendigvis være super funktionelle. Et møbel kan sagtens pifte dit hjem op, hvis det har en anderledes form eller er farverig. Hvis møbler ikke lige ligger inden for dit budget på nuværende tidspunkt, kan du også vælge at købe diverse pyntesager eller nipsting for at pifte hjemmet op. Dette kan være et par flotte hylder eller malerier eller sågar planter. Planter bidrager til god indeklima og et flot udtryk, og det kommer man aldrig galt i byen med. Malerier er med til at skabe et anderledes udtryk i dit hjem, især fordi der findes mange forskellige stilarter af malerier. Det kommer derfor an på, hvilket udtryk du vil skabe i dit hjem. Hvis du ikke er så meget til malerier, kan du også gå med plakater. Disse kan være lidt mere håndgribelige, fordi de er lettere tilgængelige, men oftest også billigere. Der findes også mange hjemmesider, hvor du kan finde plakater, der passer perfekt til dig. Det er bare med at finde den rigtige!

 

Der er mange måder at ændre udtrykket i dit hjem

Som du kan læse er der altså mange måder at pifte dit hjem op på. Du ved bedst selv, hvad du har at arbejde med ift. budget og kvadratmeter, så disse tips er meget generelle – men du kan heldigvis selv skræddersy dem til dine behov. Forhåbentlig har denne artikel givet dig lidt bedre indsigt i, hvor du kan starte, og hvor vejen kan føre dig hen. Og så kan du få piftet dit hjem op, så det rigtigt bliver flot at kigge på og dejligt at være i. God fornøjelse!