Med hastige skridt nærmer sommeren sig, og det betyder, at terrassen så småt skal gøres i stand, og havemøblerne skal have lov til at nyde de første solstråler.

Taget i betragtningen af de mange timer, som familiens medlemmer bruger udendørs, når temperaturen først stiger, kan det allerede nu være en idé at overveje, om og hvordan terrassen skal sættes i stand. Det behøver dog ikke at være noget, som man står helt alene med, da man mange steder online kan finde inspiration til, hvordan man gør haven til sommerens fedeste hit.

Havemøblet til sommerens lange og varme dage

Fordi så mange af sommerens timer skal bruges udendørs i baghaven, er det en rigtig god idé at skabe et sted, hvor man også bare kan nyde sin ferie ved at ligge og slappe af med et glas lemonade eller en god bog.

Lounge havemøbler er noget, som man bestemt skal overveje at kigge på. Det er møbler, der er specifikt egnet til afslapning og hygge i løbet af de varme sommerdage og de lidt køligere sommeraftner. I disse kan man nemt ligge og slikke sol, ligesom man kan nyde et glas god hvidvin og meget andet.

Man kan simpelthen finde lige præcis det møblement, som passer til ens sommerstil. Er man typen, der nyder sommeren allermest ved at ligge med en god bog i skyggen, findes der et møbel med parasol. Er man derimod typen, hvis mål med sommeren er at få den perfekte solgyldne hud, findes der også et hav af solsenge, som egner sig lige præcis til det formål. Der findes et hav af muligheder til at sikre en komfortabel og afslappende sommer.

Skæg og ballade for hele familien – svømmepoolen

For familien med børn er svømmepoolen en klassiker, som både de store og de helt små kan få betydelig glæde ud af. Her kan man vælge mellem den oppustelige pool, der som oftest har en levetid på en sommer, eller det lidt mere robuste alternativ med stænger af stål. Ikke desto mindre er dette kun de muligheder, som ved slutningen af sommeren kan pilles ned og opbevares i garagen indtil næste år.  

Den helt engagerede svømmenørd kan også overveje, om dette skal være året for at få installeret drømmepoolen i baghaven, fordi så er det med at komme i gang med planlægningen allerede nu. En venlig påmindelse er i denne sammenhæng, at en pool, der skal fungere hele året rundt, kræver en del tid og penge i vedligeholdelse, hvorfor man virkelig skal overveje, om dette er projektet for sommeren og resten af året.

Få inspiration til sommerens helt store projekt

Nu kan det godt være, at du begynder at gå lidt i panik, fordi med sommeren lige om hjørnet, er det godt nok ikke meget tid, som man har til både at finde på en kreativ og ny idé til baghaven samt få den udført.

Men som sagt, er der ingen, der forventer, at denne idé alene skal komme fra dig, fordi som oftest bliver man jo netop inspireret af det, som man ser, fungerer godt andre steder. På Furnished.dk kan du gå ind og finde en masse inspiration, samt kan du pille og plukke, så idéen passer til lige præcis dit hus eller din have. 

Fordi selvom teksten her har fokus på haven, findes der på siden også en række af idéer til, hvad man kan gøre ved andre dele af sit hjem. Så mener man, at dette skal være sommeren til den helt store forandring, skal man slet ikke lade sig begrænse. Tværtimod skal man bare slå sig løs med sit helt eget sommerprojekt!