Soveværelser kan være store, og soveværelser kan være små. Er du en af dem, der har sidstnævnte, har du måske oplevet, at opbevaring kan være en udfordring. Her er der ikke plads til kæmpestore garderobeskabe og walk-in closets. Men hvor gør du så af alt dit tøj, sengetøj og hvad du ellers gerne vil have plads til i soveværelset? Læs med her og bliv inspireret til nye måder at optimere din opbevaringsplads.

Vælg det oplagte

Den nok allermest oplagte løsning, når det kommer til at optimere opbevaringspladsen i soveværelset, er at investere i en god seng med opbevaring, som kan udnytte de ellers tabte kvadratmeter under sengen. Disse senge er fuldt ud lige så behagelige som almindelige boxmadrassenge. De har bare også den fordel, at alt pladsen under kan bruges til opbevaring. Det er let at komme til, men derfor er det alligevel værd at overveje, hvad du vil opbevare her. Mange foretrækker ting, som ikke skal bruges hver dag. Det kan for eksempel være ekstra sengetøj, dyner eller vintertøjet.

Udnyt højden

Er du så heldig at have højt til loftet, er her tit uudnyttet potentiale at finde. Ikke nok med at skabene får mere plads, du kan også bruge højden på andre mere kreative måder. En hems kan for eksempel fordoble dine gulvkvadratmeter og her bestemmer du selvfølgelig selv, om du vil sove oppe eller nede. Er højden ikke helt til det, kan du overveje hylder højt oppe under loftet. Her kan du bruge kasser og kurve, så støv ikke samler sig, og så kan du få gemt mange ting af vejen. Det lyder måske fjollet, men mange lægger slet ikke mærke til hylderne, fordi man sjældent kigger helt op under loftet.

Overvej indbyggede opbevaringsmøbler

Har du brug for at optimere endnu mere på dine opbevaringsløsninger i soveværelset, kan du overveje et indbygget garderobeskab. Selvom det lyder til at kræve meget plads, skaber det også flere muligheder for opbevaring end traditionelle garderobeskabe. Her kan du udnytte pladsen fra gulv til loft effektivt og fylde skabet med de hylder, skuffer og bøjlestange, som giver allermest mening for dig. Med en mere personaliseret løsning slipper du for spildplads. Samtidigt undgår du, at støv samler sig over og under skabet, som giver dig mere rengøring at tænke på. Et indbygget skab er naturligvis en dyrere løsning, men det vil helt sikkert give dig værdi i hverdagen med en flot løsning i soveværelset.