Der er de gange, hvor de ansatte lige kan tage et hurtigt møde, mens de går til deres arbejdsopgaver. Men hvis der er tale om vigtige møder, så skal man have et mødelokale til at træffe vigtige beslutninger i. Der skal være det rette udstyr og gerne lidt at drikke, så man ikke går sukkerkold. Men vigtigst af alt har man brug for mødestole af den rette komfort og design. Funktionen ved disse mødestole er først og fremmest det vigtigste, men æstetisk vil man nok gerne have nogle mødestole, der passer ind i virksomhedens brand. Her følger nogle tips til, hvordan du vælger mødestole.

Hvad skal mødestolene bruges til?

En mødestol er forskellig fra en arbejdsstol. En arbejdsstol skal passe til den givne medarbejder, og de kan tit være forskellige fra hinanden, da de skal tilpasses individuelle behov. Mødestolene er dem, man netop finder i mødelokalerne. Nogle har hjul under sig, mens andre ikke har. Oftest er disse mødestole ens, så der ikke er forskel på kvaliteten af dem, så længe man passer på dem. Dog skal de også være gode både at skrive på computer fra, tage noter fra og generelt kunne følge med i møder.

Hvor mødestolene findes

Foruden i et mødelokale finder man også mødestole i konferencecentre, kursuscentre og lignende. Det vigtigt, at man booker et sted, der har gode mødestole, da man tit skal bruge megen tid med at sidde ned, diskuttere og eventuelt arbejde i workshops. Desuden er der mange selvstændige og sælgere på farten, der booker sig ind i eksterne mødelokaler, hvor de kan afholde deres møder. Her er standarden af mødestolene også vigtige.

Tips til valg og vedligeholdelse af mødestole

Valget af mødestole skal helst ske ud fra nogle, man selv har afprøvet. Man skal vurdere, om man kan holde til at sidde i dem længe. Skal der være hjul under eller ej? Skal der være armlæn? Skal de været foret med stof eller ej? Disse ting bør man tage med i sine overvejelser af mødestole. Også designet på dem skal tage med, så de passer ind i firmaet. Helst skal de ikke være for store, så man både har plads til mange i mødelokalet, og så de ikke er for tunge at rykke rundt på. Angående vedligeholdelsen skal man sørge for ikke at behandle dem for hårdhændet. Under møder skal man også holde sig fra at pille og kradse i dem, som man kan gøre af vane. Den slags er blot med til at slide på stolene.