Enhver ved, at værktøjer er nødvendige, når man bor ude. Mand eller kvinde – eller noget helt tredje – alle har før eller senere brug for en hammer og et bor. Men det kan være lidt svært at finde ud af, hvad man skal bruge – især hvis man pludselig står og mangler noget, man ikke kan sætte ord på.

Værktøj med mere

I de fleste byggemarkeder kan du købe et basis-sæt, der indeholder de basisværktøjer, du vil få brug for mest. De indeholder som regel et bor med forskellige størrelse, en skruetrækker, måske endda en hammer og nogle andre genstande.

Men der er værktøjer, du skal specialindkøbe.

Har du for eksempel fliser i dit hjem, så skal de en gang imellem vaskes, og det skal gøres ordentligt. Så kan en sugekop blive nødvendig, og den er nok ikke lige inkluderet i dit start-set.

Hvis du har have, hvor lille den så end måtte være, så er der også nogle ting dertil, du skal have fat i. Det er primært de simple ting som en haveskovl, en rive og andre småting, der gør det nemmere at holde.

støvsuger

Det, man kan glemme

Der er småting, du sagtens kan glemme, simpelthen fordi de er så åbenlyse. Redskaber til hjemmet taler jo ikke kun om værktøjer!

Hvis du lige er flyttet hjemmefra, så er der én ting, du absolut skal have fat i: En støvsuger. Den er nem at overse i flytningen, men den er også træls at stå og mangle, når støvboldene hober sig op. Det er alle pengene værd at investere i en god og ordentlig støvsuger, for en billig én kan ikke nødvendigvis klare ærterne over længere tid.

Dernæst er en moppe og spand et uvurderligt køb. Gulvene skal indimellem vaskes, og det er ikke sjovt at gøre med en simpel klud. Dertil skal du selvfølgelig have diverse rengøringsprodukter, og dem bør du altid have ”på lager”.

Et sidste lille redskab, der er godt at lægge inde med, er produkter som polyfilla. Det kan du bruge til at lappe små huller, og det kan virkelig være en livredder somme tider! Små, handy tricks er gode at have oppe i ærmet.