Funktioner og rum

Noget af det første du bør overveje når du skal indrette din stue, er hvilken funktion stuen har, eller rettere hvilke funktioner. For en stue er ofte mange ting på en gang, og det at få en stilfuld stue handler ikke bare om at indrette en stue med pæne møbler og andet, men også ting der fungerer i hverdagen. Det betyder at der er godt med siddepladser til læsning, arbejde og spisning, at der er godt med lys og forskellige lyskilder og at stuen har godt med opbevaringsplads, så den er nem at oprydde.

En anden ting der er vigtig når det kommer til stuens funktioner, er at opdele stuen i mindre rum i rummet. Dette gælder særligt hvis du har en stor stue der både fungere som spise- og opholdsstue. Opdeling betyder ikke deciderede skillevægge, men at bruge møbler og andet til at give følelsen af flere rum. Tæpper er gode til dette.

For eksempel kan du bruge et markant tæppe som Creates Crystal-tæppe under sofaafdelingen til at markere denne i rummet. Alternativt kan du også bruge en sofa til dette. I stedet for at stille sofaen op ad væggen kan den stå ude i rummet. Alle sofaer kan i princippet bruges, men særligt højryggede sofaer, som Tangos blå sofa, er ekstra velegnede.

Tænk i farver fra start

En trend der bare er blevet stærkere og stærkere over de seneste par år, er at inkorporere farver mere og mere i sin boligindretning. Væk er tiden hvor en smagfuld stue skulle være hvid, grå og sort. Farver er ind, og de kan bruges på mange måder og mange forskellige steder. I stuen kan de bruges på alt fra små møbler som sofapuder og lamper til større møbler som en sofa, et bord eller en hel væg.

Vil du med på denne bølge er der dog et par ting der er værd at være opmærksom på inden bare kaster dig ud i det. For det første bør du overveje i hvilket omfang de vil have farver. Dette gælder både for størrelse (som nævnt før), men også farverne i sig selv. For eksempel kan en enkelt pude i en pangfarve virke stærkere end en hel sofa i en mere mild farve som for eksempel en pastelfarve eller en mørkeblå.

Læs også: Indretning din bolig med lækre kontormøbler

Desuden er det vigtigt at tænke over farver fra start. En fejl mange laver, er at de ikke planlægger og så kan det hurtigt blive rodet. En ide til at komme udenom dette, er at lave et farveskema på 3-4 farver fra start. Overvej hvilke farver du gerne vil have, og tænk over om de passer sammen. Når du så har lavet dette, kan du bruge det som udgangspunkt for indløb af møbler og eventuel maling, og dermed sikre at alt spiller sammen.

Gør plads til dine småting

En stilfuld stue skal i høj grad også afspejle din personlighed. Dette sker selvfølgelig i valg af møbler og farver, men det handler også om at skabe plads til de ting der betyder noget for dig. Dette kan være souvenirs, arvestykker eller små sjove fund man har fundet gennem årene. Ved at vise dem frem gør du både stuen bedre for dig, men også mere interessant for dine gæster.

Det er dog vigtigt at undgå at det hele bare bliver rod. Derfor er det smart at skabe pladser hvor ting som disse kan stå og dermed organisere dem pænt. Det kan fx være at lade hylde i reolen stå fri til en souvenir, eller sætte hylder op forskellige steder til præcis dette formål. På den måde tænker du møbler og genstande sammen, og får en stilfuld og personlig stue.