Når i venter en lille ny, er der mange overvejelser i forhold til babysikkerhed. Der skal vælges vugge, sidebed eller tremmeseng og puslebord. Det er en god ide at starte med en vugge eller sidebed de første måneder, så barnet ligger trygt nær jer og ikke mellem, hvor der er risiko for, at barnet får det for varmt eller bliver klemt. Vælger i at anvende tremmesengen fra start, så vælg en tremmeseng som kan hæves og sænkes. I starten kan tremmesengen være hævet, så du undgår at skade dig selv og får bedre greb om babyen, når dit barn skal puttes eller tages op.

En sengerend til tremmesengen eller sidebed hjælper til med, at din babys arme og ben forbliver inden for tremmerne og giver babyen tryghed ved, at skab en mere hulelignende soveplads som skaber tryghed for dit barn – og samtidig undgår du træk ved at isolere ekstra med en sengerand. Skal der investeres i nye møbler som et puslebord eller andet. Vælg da et puslebord med sider på for ekstra sikkerhed og gerne et bord med opbevaring, så du altid har alt udstyr i nærheden og ikke skal forlade puslepladsen. For at sikre trappe og pejs for babyer, kan der anskaffes et babygitter. Få hjælp til at finde det rigtige her https://babyporten.no/, og se med lige herunder.

Tips til babysikkerhed

  • Seng – Vælg en tremmeseng som kan hæves og sænkes. Anskaf sengerand.
  • Puslebord – Vælg et puslebord med kanter og opbevaring.
  • Babygitter – Hvis du har trapper eller pejs.
  • Højstole – Undersøg markedet for dit barns sikkerhed.
  • Skarpe kanter – Overvej om nogle møbler skal udskiftes eller tilføjes beskyttelse.
  • Skabe og skuffer kan sikres ved hjælp af sikkerhedsudstyr til babyer

Babys første år

Det spæde barn kræver tryghed og renlighed. Derfor er det første som skal overvejes – sengen og puslepladsen. En sidebed eller vugge til det første halve år giver barnet trygge tætte rammer. Der kan anvendes tremmeseng fra start med hjælp fra en god tyk sengerand. Mellem fjerde og sjette måned begynder barnet at vende sig. Forlad derfor ikke puslebordet og vælg et bord med kanter. Hav gerne adgang til vand, klude, bleer og skiftetøj ved puslebordet. Fra barnet er ca. otte måneder begynder det at kravle og rejse sig op ad møblerne. Her skal der sikres trapper, pejs, skarpe kanter og skuffer – for barnets sikkerhed.