Stormagasinet Magasin du Nord, eller blot Magasin, som vi kender det, er et velkendt ansigt i de større danske byer. Det er dog ikke kun tøj der forhandles. De har også en boligafdelingen, hvor du kan finde et stort udbud af tilbehør til boligen. Det er dog også muligt at finde en række mindre møbler i Magasin.

Hvad er Magasin?

Magasin går helt tilbage til 1868, hvor Theodor Wessel og Emil Vett åbnede en forretning med møbler og hvidevarer. Butikken hed Emil Vett & Co og blev stiftet i Aarhus. Det blev hurtigt en succes og de udvidede derfor med en filial i Aalborg.

Blot tre år efter i 1871 lejede Wessel og Vett sig ind i lokalerne på det gamle Hotel du Nord på Kongens Nytorv. Siden hen er hotellet blevet revet ned og genopført, men det er deraf, at navnet kommer fra. Det var dog først i 1954, at virksomheden fik det logo med stjernen, som vi kender det i dag, samt skiftede navn til Magasin.

Hvem ejer Magasin?

Siden Wessel og Vett åbnede butikken tilbage i 1868, har ejerskabet være skiftende. I dag er det engelske Debenhams, der ejer Magasin. Debenhams er et stormagasin, og derfor ofte omtalt som det engelske bud på vores Magasin. Det var tilbage i 2009, at Debenhams blev ejere af Magasin. Siden da, har Debenhams i 2018 overvejet at sælge Magasin igen, ifølge ejeren Matt Smith. Der er dog ikke sket noget, siden han udtalte sig til en række danske aviser i 2018.

Hvor har Magasin butikker henne?

Magasin startede ganske vist sin forretning i Aarhus, men det er butikken på Kongens Nytorv, de fleste kender til. Butikken i Aarhus findes dog stadig, og ligeså gør den i Aalborg, hvor de startede deres allerførste filial.

Derudover har Magasin butikker i Lyngby, Odense, Rødovre og Fields. Åbningstiderne varierer meget pr butik. Det kan dog læses inden på deres hjemmeside, hvornår hver enkelt butik har åbent.

Der har tidligere været butikker i Kolding og City 2 ved Høje Taastrup, der dog begge drejede nøglen om i 2005. Det samme gjorde Aalborgs butik, men har siden da genåbnet.

Hvad kan jeg finde i Magasin?

magasin møbler

Magasin startede som en butik med hvidevarer, men har i dag et væld af forskellige varer, heriblandt også tøj, makeup og mode. Det er muligvis, det man kender stormagasinet bedst for, men de har også en lang række boligartikler.

Du kan blandt andet finde en masse pynt og dekoration i Magasin. Der er både en køkkenafdeling, samt en soveværelse- og badeværelseafdeling. Der forhandles også meget elektronik samt lamper. Alt afhængig af sæson, kan du også finde haveartikler.

Magasin forhandler også en række mindre møbler, såsom pufs, mindre stole og borde, spejle og reoler. Det er altså ikke her, du finder sofaen til dit hjem. Men du kan helt sikkert finde en fin puf, der matcher.

Hvornår starter udsalg i Magasin?

Magasin har rigtig ofte udsalg. På deres hjemmeside kan du se, hvilke tilbud de har i øjeblikket. Her er der altid en mønt at spare. Magasin holder dog også flere gange om året udsalg, som ofte er i forbindelse med sæsoner. Et eksempel er det store sommerudsalg, som altid finder sted. Også på Black Friday i slutningen af november, kan man høste en del tilbud. Det er også altid muligt at give et gavekort i gave.

Hvorfor købe møbler i Magasin?

sofa fra magasin

Hos Magasin får du lækkert kvalitet og et bredt spænd af muligheder. Det er et rigtig populært sted at shoppe ind til puder, tæpper og alle de ekstra ting, der også udgør et rum. Også køkken- og spisebordsartikler er rigtig populære. Det er altså et rigtig godt sted at gå hen, hvis du mangler de sidste ting til din lejlighed. Det er også et rigtig godt sted at gå hen for inspiration, da det bugner med varer derinde.

Magasin har også en rigtig god hjemmeside, hvor det er muligt at bestille hjem fra. Derfor behøver du ikke at troppe i en af butikkerne, hvis du kommer langvejs fra. Det er dog altid en god idé at se varerne an. Du kan derfor også altid shoppe online, hvis du nu har fortrudt ikke at købe den pude, du så i butikken.

Hvad siger kunderne om Magasin?

Hos kunderne er Magasin rigtig populære. Hos online shopperne er det den hurtige levering, der ofte bliver omtalt. Magasin leverer nemlig meget hurtigt, og man skal derfor ikke bekymre sig om at vente for længe på sin pakke.

Også selve webshoppens udseende springer i øjnene på kunderne, der kalder den for enkel og overskuelig. Det er vigtigt, at en hjemmeside er nem at navigere i, og det må man sige, at Magasins er.

Slutteligt vægtes det store antal af forskellige varer også højt. Det er klart en fordel at have flere forskellige farver og former at vælge imellem, især når det kommer til dekorationen.

Læs om nogle af de andre populære møbelhuse her: Ilva, Jysk, My Home, IKEA, Biva, Magasin, Sinnerup, og Idé Møbler.