Måske synes du at det er lige voldsomt nok at kalde en affaldsspand et møbel. For er det ikke bare en grim ting vi alle bliver nødt til at have stående af praktiske årsager?

Hvor mange skraldespande har du?

Ofte er det nok dette der er tilfældet, men behøver det at være sådan. Hvorfor skal valget af affaldsspande være nedprioriteret til bare at være det billigste vi kunne finde, for bagefter at gemme det væk i et hjørne eller bagved et andet møbel så man ikke ser det? Kunne man ikke bare vælge at købe nogle flottere affaldsspande?

Det kunne man helt bestemt, og det bør man også gøre. For prøv engang at tænke over hvor mange affaldsspande og skraldespande, som du har stående i dit hjem. Du har helt sikkert en på badeværelset, så har du nok en på dit kontor og du har helt sikkert som minimum et stativ i køkkenet. Bor du i et større hjem med flere familiemedlemmer, ja så er der nok endnu flere steder med skraldespande. 

kurv som skraldespand

Nogle skraldespande skal leve op til visse krav

Når nu man hurtigt har minimum tre skraldespande placeret rundt omkring i hjemmet, hvorfor så ikke vælge nogle der er flotte eller sjove at se på? Der findes rigtig mange lækre designer skraldespande, som kan købes i de fleste møbelforretninger. Sådanne kan især være flotte at have i sit køkken eller ude på et badeværelse. 

Der er klassikere som dem fra vipp, men ellers findes der også mange andre flotte affaldsspande fra andre mærker. Dog skal man være opmærksom på at når det er til madaffald eller vådt affald, at det skal en spand hvor det er nemt at have en pose i den. Ofte er det også bedst at den har et låg, da indholdet sjældent er lækkert at se på og hurtigt kommer til at lugte lidt. 

Overvej et andet materiale 

Der hvor det er nemmest at eksperimenter med valg af skraldespand er på kontoret. Dog kun hvis du er god til udelukkende at bruge den til papir. For når det eneste affald der kommer i den, er papir, så er du pludselig ikke længere afhængig af at den skal kunne have en pose i sig. 

Nu kan du sagtens vælge en skraldespand uden låg. Du kan endda overveje andre typer af materiale end jern eller plastik. Det kunne være en flot flettet kurv eksempelvis. De findes i mange udgaver, alt fra tæt flettede til mere mønstrede kurve i bast. 

skraldespand i farve

Vælg en farve skraldespand 

Hvis du har en yndlingsfarve, så kunne denne jo også komme i spil når du skal vælge en skraldespand. Er du heldig findes der måske endda en skraldespand med låg i denne farve, så kan den pludselig står alle steder i hjemmet uanset hvad der skal smides i den.