Dette indhold er sponsoreret

Et legetårn i haven er oplagt, hvis du ønsker, at dine børn skal have udendørs sjov og aktiv leg. Når man skal købe legestativ til børn, er der flere ting, man skal have i betragtning. Det er selvfølgelig vigtigt, at legetårnet er i en god kvalitet, så det er sikkert at lege på og kan holde til lidt af hvert. Derudover skal man overveje, om man vil have et legetårn med forskelligt ekstra tilbehør, som for eksempel et Plus Plays legetårn med gyngestativ eller rutsjebane.

Der er altså flere ting at overveje, når du skal ud og købe legetårn til børnene. Læs med her, hvis du vil vide mere om overvejelserne.

Har du plads til et legetårn?

Et legetårn er en større investering, og det er derfor vigtigt, at man sikrer sig, at man har tilstrækkelig plads til det. Derfor kan det være en god idé, at måle op, inden man køber eksempelvis et Plus Play legetårn med gyngestativ. Herudover bør man også tage placeringen af den nye installation op, og potentielt spørge naboen, hvad de tænker. Ligesom man også bør tjekke lokalplan og servitutter i ens kommune, om man må etablere et legetårn i sin have.

Lad børnene udvikle deres motorik

Det er en luksus at have sit eget legetårn i haven, især hvis der ikke er tilgængelige legepladser i nærheden. Det giver dem mulighed for at udvikle deres motorik og balance praktisk talt alle tider på døgnet, og så er det samtidig sjovt for dem at klatre rundt på og udfordre sig selv. Med for eksempel en model Plus Play med gyngestativ er der mulighed for løbende at udvide tilbehøret yderligere, så der kommer flere og flere aktiviteter til tårnet. Hvilket giver børnene endnu flere muligheder for leg og aktivitet.

Når du vælger legestativ

Når I har besluttet jer for at få et legestativ i haven til børnene, er det selvfølgelig vigtigt også at huske på sikkerheden, og ikke købe et billigt og usikkert et. Det er vigtigt, at vide, at I med god samvittighed og ro i sindet roligt kan lade børnene lege ud i haven uden at skulle bekymre jer om, om de kommer til skade. Vælg et godt og solidt stativ, som f.eks. Plus play, som er lavet i et solidt materiale, der tåler belastninger fra børnenes leg. Sørg også for, at der er jordankre med, som sikrer, at stativet står solidt og fast og ikke vælter omkuld mens børnene leger på det. Og husk også at sætte håndgreb op, så adgangen til de forskellige aktiviteter er nem.