Har du endelig fået mulighed for at få dit eget hjemmekontor, hvor du kan sidde og arbejde? Men er du lidt i tvivl om, hvordan du skal indrette det? Så kan du her få inspiration til, hvordan du indretter dit kontor, og hvilke møbler, der er vigtige. Det er nemlig vigtigt, at du skaber et godt arbejdsmiljø for dig selv. Det kan nemlig være svært at holde sig selv motiveret, hvis man skal arbejde hjemme. Det kan det være nemt at smide sig på sofaen, eller tage sig af nogle praktiske opgaver, mens du går hjemme.

Derfor er det vigtigt, at du har et hjemmekontor, som kan motivere dig og få dig til at være glad for at arbejde, selvom du ikke sidder på et kontor med andre mennesker. Det er vigtigt, at lige som på hvilket andet kontor, at du har mulighed for at sidde godt i den rigtige arbejdsstilling. Du skal have en god stol, et bord i den rigtige højde og en god computer. På den måde er du sikret rammerne til en god arbejdsdag. Læs herunder vores tanker om kontorindretning hjemme.

Disse møbler er vigtige i dit nye kontor

Møbler er rigtig vigtige, når du skal indrette dit nye kontor. Du skal nemlig finde det helt rigtige til dig. Det er vigtigt, at du føler dig hjemme, men også at du føler dig motiveret. Selvfølgelig er det vigtigt, at du sørger for, at du rent faktisk har det rigtige udstyr, såsom computer, windows 10 og en god mus. Så du kan passe dit arbejde og sørge for, at du har alt det, du skal bruge til en normal arbejdsdag.

indretning_af_hjemmekontor kontorindretning hjemme

kontorindretning hjemme

Det er også vigtigt at have et godt skrivebord. Det kan være, at du går meget op i, hvordan dit kontor skal se ud. Det er også vigtigt, at du har fokus på, hvordan din arbejdsstilling er, og det kan du have fokus på, med det helt rigtige skrivebord. Det er vigtigt, at du har en god holdning, hvis du skal sidde foran en skærm mange timer om dagen. Så det er også noget, der er vigtigt at tænke på, når du skal indrette dit nye kontor.

Sådan får du rummet til at hænge sammen

Hvis du gerne vil have et smukt kontor, hvor du har mulighed for at have møder og invitere folk ind, så ska du tænke på, hvordan du får rummet til at hænge sammen.

Der skal være en rød tråd, og du skal sørge for, at du får det hele til at passe sammen, samtidig med at det er praktisk. Det kan være, at du skal have nogle lækre detaljer, som kan få dit kontor til ikke at virke kedeligt, men super hyggeligt. Du kan f.eks. få inspiration hos Ilva Rønne, på Bornholm.

Der er mange ting, du skal gøre, for at få dit kontor til at virke hyggeligt. Du kan have en krog med en daybed fra f.eks. My Home og nogle puder, så det ikke er så formelt, men stadig hyggeligt. Her kan du have møder i en mere afslappet stemning. Det er bare vigtigt, at du føler dig helt tilpas i dit nye kontor.

kontorindretning hjemme

Sådan indretter du hjemmekontoret med de vigtigste kontor møbler

Der er efterhånden mange jobs, der giver mulighed for at have kontoret hjemme i boligen. Det er også dejlig nemt og praktisk. Det skaber dog nogle nye udfordringer i forhold til at indrette det perfekte arbejdskontor i hjemmet. Det gælder både om at skabe de rette rammer, der kan give ro til fordybelse, men det kræver i den grad også, at man har de rette kontormøbler.

Disse møbler er et must på en hjemmekontor

Behovet for inventar/møbler kan naturligvis variere alt efter hvilken profession, man arbejder indenfor. Nogle af de elementer, der ofte går igen er ting som:

  • Skrivebord
  • Kontorstol
  • Bogreol
  • Skraldespand
  • Printerbord
  • et hængemappeskab eller dueslag

Det solide skrivebord

Hvor vidt du har brug for ekstra inventar i form af en lille sofa og øvrige stole afhænger af, om du ser dine kunder i dit hjemmekontor. Det kunne eksempelvis være aktuelt for en selvstændigt erhvervsdrivende.
Der skal være et godt og solidt skrivebord i et kontor. Størrelsen afhænger blandt andet af, om man skal have store papirer bredt ud på bordet og om man skal have flere computerskærme stående ved siden af hinanden. Du kan finde det meste i de mange Jysk butikker i Danmark.

Bruger man meget tid ved computeren, så er det vigtigt, at man vælger et skrivebord, der giver god støtte til musearmen. Hvis ikke, kan man på sigt komme til at døje med nogle skavanker i håndleddet eller armen. Udformningen på skrivebordet har derfor stor relevans. Vil man gerne veksle mellem stående og siddende arbejde, så vil det være en fordel at vælge et skrivebord, der kan hejses og sænkes efter behov.

kontorindretning hjemme

Den ergonomiske kontorstol

Kontorstolen er igen et af de elementer, der har indflydelse på vores krop. Dette er derfor et område, hvor man gør klogt i ikke at spare for meget. Den ideelle kontorstol skal give en rigtig god rygstøtte, så man kan sidde i den i mange timer uden at få ondt i ryggen eller nakken. Med andre ord, så skal den være udformet ergonomisk korrekt.
Det er også en fordel at vælge en kontorstol, der kan justeres på flere leder og kanter; eksempelvis højden, vinklen på ryglænet og højden på ryglænet. Disse justeringsmuligheder gør det muligt at tilpasse stolen bedre til ens krop. Den svenske kæde er begyndt at få mange ergonomiske møbler de seneste år, tjek i en Ikea Danmark butikker.

Organisering er en af nøglerne til succes

Alle kontorer har brug for en bogreol. Der vil altid være en eller anden form for bøger og mapper, som kræver organisering. Dette gælder også selvom rigtig meget er blevet teknologisk. Og netop organisering af et af nøgleordene i at designe det perfekte hjemmekontor. Det er vigtigt, at man altid ved, hvor bestemt mapper, papirer og fakturaer befinder sig, så man hurtigt kan finde tingene frem, hvis man skulle få brug for det. En god organisering er også med til at effektivisere arbejdstiden, da man ikke skal bruge en masse tid på at lede efter sine ting.

kontorindretning hjemme i huset

Til at holde styr på de vigtige papirer, fakturaer, mapper m.v., kan man også anvende dueslag eller hængemappeskab. Disse er rigtig gode til at opbevare de nyeste fakturaer og papirer, hvor man så kan arkivere dem i den store bogreol eftersom de bliver ældre og måske ikke lige så aktuelle. kan du nok finde i nogle af de populære Biva møbler butikker.

Husk de små detaljer

Noget, som mange ikke tænker på, er de mindre ting såsom en skraldespand eller et printerbord. Der vil altid være papiraffald, så i stedet for at vade ud i køkkenet med skrald, så er det rart at have en skraldespand inde på kontoret. Printeren kan optage unødig plads på skrivebordet eller stå i vejen på gulvet. Her vil et lille printerbord være guld værd.  Til sidst er der blot at nævne, at man bør dekorere rummet i rolige farver, så der ikke er en masse, der forstyrrer koncentrationen.

Bonus: 6 gode råd til at indrette hjemmekontoret

Hvis du arbejder selvstændigt og har kontor derhjemme, ved du sikkert, hvor vigtigt det er at have et rum, som er behageligt at være i. Du kommer nemlig hurtigt til at tilbringe utroligt meget tid derinde, og så skal der altså bare helst være styr på faciliteterne. Selvom du måske allerede har et fint kontor, er det altid en god ide at hente ny inspiration, så du kan videreudvikle din base. Det er jo trods alt der, alle de gode ideer skal føres ud i livet, og så gælder det bare om at gå all-in.

Sofa

Skab gode siddepladser

Det er altid en god ide med et godt skrivebord og en god skrivebordsstol. Måske kan du endda få fat i et hæve/sænkebord, hvilket er super godt for din ryg, hvis du bruger meget tid foran computeren. Men nogle gange er det altså også bare rart at kunne sidde i lidt andre stillinger og at kunne rykke rundt, så man ikke er fanget bag skrivebordet.

I de tilfælde er det en god ide at have en behagelig stol, en skøn sofa eller måske en vindueskarm med en pude, som du kan sidde i. Det gør både rummet hyggeligt at være i, og så lægger det også op til, at du bruger det på andre måder. Det er en fin måde at integrere flere funktioner i samme rum, og du vil helt sikkert sætte pris på at kunne rykke rundt, når først muligheden er der.

Fyld rummet med inspiration

Her handler det simpelthen bare om at få de ting ind i dit arbejdsværelse, som inspirerer dig! Hvis du er vild med fotokunst, kan du fylde væggene med flotte collager. Måske finder du stor inspiration i bøger, og så handler det bare om at få fyldt godt op i bogreolen. Det er sådan set kun fantasien, der sætter grænser. Det kan også være, at du arbejder bedst, når der er helt roligt omkring dig. I det tilfælde gælder det om at skabe et så minimalistisk rum som muligt.

Tænk også gerne over, hvilke farver du finder inspirerende. Du kan hurtigt få fat i eksempelvis gulvtæpper, gardiner og puder i de rigtige nuancer, og bestemte farver kan faktisk gøre meget for vores mentale velbefindende. Det vigtigste er, at du tillader dig selv at bruge lidt penge på at indrette dig, som du har det bedst. Så kommer dit arbejde nemlig til at flyde langt lettere.

Tavle

De rette værktøjer

Her taler vi indretning på et lidt mere abstrakt niveau, men det er også vigtigt, at du husker helheden i det arbejde, du laver. Der er masser af ting at finde rundt i, og i mange tilfælde kan det være svært at holde overblik. I de tilfælde kan det være en god ide at indrette med genstande, som kan hjælpe dig med at holde fokus – for eksempel steder hvor du kan skrive ideer ned eller huske vigtige detaljer.

Hvis du står og er ved at opbygge en virksomhed med salg, er det for eksempel vigtigt at have styr på din SEO. Og hvis du vil nå videre til andre markeder end de danske, skal du også have andre sprog med. Svensk linkbuilding er måske ikke lidt det første, der popper op i det hoved, men hvis du sørger for at indrette dig sådan, at du har mulighed for at huske efter, kan det blive langt lettere at overskue dit arbejde.

Bordet

Det kan være svært at finde et skrivebord, der passer til dine behov. I dag arbejder langt de fleste af os på computeren, og derfor er det ikke nødvendigt med de store skriveborde, man havde tidligere. Det betyder, at du ikke behøver at holde dig til at kigge på skriveborde. Du kan også vælge et sofabord og sætte højere ben på eller investere i en lækker træplade i præcis de mål, du ønsker, og sætte et sæt smukke ben på.

Det vigtigste er, at dit bord passer i højden, men fordi de fleste stole kan indstilles i højden, kan du med relativ sikkerhed vælge frit blandt ben i spisebords- og skrivebordshøjde.

Stolen

Det er så vigtigt, at du vælger en stol, du kan holde ud at sidde i mange timer hver eneste dag. Derfor er det ikke her, du skal gå efter æstetikken. Selvfølgelig er det muligt at finde behagelige stole, som også er smukke, men komforten bør altid komme før æstetikken.

Kig på både almindelige kontorstole, men også på de større og mere ergonomiske gamerstole, som er designet til at holde dig komfortabel i mange timer foran computeren.

Skal din stol stå i et separat rum, der skal fungere som hjemmekontor er udseendet ikke vigtigt, men skal den stå i et rum, der også har en anden funktion, er det rart at vælge en, der passer ind i indretningen.

indretning af hjemmekontor

Finansieringen

Det kan være dyrt at indrette et nyt kontor, og det er ikke alle, der har pengene stående på kontoen. Heldigvis kan du let og hurtigt låne pengene på nettet. Lån 20.000 og indret dit drømmekontor med alt, hvad det indebærer af møbler, elektronik og diverse.

Det tager dig ikke mere end et par minutter at ansøge, og du kan selv være med til at bestemme, hvor længe lånet skal løbe, og hvor meget du vil låne – det er let og hurtigt.