De fleste føler sig efter december måneds store indkøb og massive spisning lidt tomme, når januar begynder. Hvad skal dagene så fyldes ud med? Julegaverne bliver hurtigt kedelige, og så er der stadig mørkt og trist udenfor. Men det behøves ikke være sådan. Januar kan ofte være den måned, mange vælger at gå på slankekur i. Eller den måned hvor der virkelig bliver ryddet op. Det er ikke nødvendigvis en måned, der bare skal forsvinde så hurtigt som muligt. På Bank-laan.dk kan du om nødvendigt starte forandring med lidt ekstra penge på lommen efter december måneds forbrugsfest.

Stue med sofa

Giv dig selv som gave i januar

På en måde kan du få meget mere ud af januar end december, hvis du ønsker det. Hver dag kan du tage små skridt i forhold til de ændringer, du ønsker i dit liv. Det kan være, at du egentlig ikke ønskede dig en ny køkkenmaskine til jul, men at du i stedet bare godt gad vågne op til et rent og ryddeligt hjem. De fleste ting vi ejer, har kun værdi, hvis vi bruger dem. Hvis de ikke bliver brugt og bare fylder, så er de faktisk minus på vores konto. Så derfor kan du måske begynde at åbne øjnene for, hvad det er der mangler i dit liv, og med små skridt kan du komme tættere på. Det kunne være at smide en, to eller fem ting ud om dagen – af det du ikke bruger.

Godmorgen med morgenmad og sminke

Misundelse er en god guide

For de fleste er følelsen af misundelse virkelig ubehagelig. Det føles så ærgerligt, at man ikke er som den, man misunder. Eller man kan føle sig lille og ussel for ikke at unde andre den glæde, de har over en ny ting. Men det kan være interessant at bruge følelsen som en guide. Hvis det ærgrer dig, at dit hjem ikke har lige så smukke møbler som din veninde, er det jo ikke umuligt at anskaffe sig det. Hvis du ønskede, at din tøjstil var anderledes – så er det jo bare med at ændre det. Du kan få hjælp på nettet, af stylister, indretningsarkitekter og ofte handler det om at mærke efter, hvad der reelt vækker en følelse af beundring og glæde hos dig. Inden længe vil du omgive dig med ting, du har valgt, frem for at de er blevet valgt for dig. Og gradvist vil du måske begynde at mærke mindre misundelse og mindre tomhed i januar. Måske det bliver din yndlingsmåned.