Hvis man tænker over det, har vores daglige liv i det hele tage udviklet sig utroligt meget i løbet af de sidste 50 år. Det afspejler sig selvfølgelig også i boligindretningen, for der er lige pludselig en masse at tage hensyn til såvel som en helt ny æstetik at holde sig til.

Moderne hjem

Mer end en stil

Hvad angår den moderne æstetik inden for boligindretning, er det overvejende simpel og elegant. Tager man et kig i boligindretningsbladene, kan man næsten ikke undgå at se høje lofter, åbne køkken-alrum og en overordnet tendens til sorte og hvide nuancer. Det er det moderne hjem, men det betyder ikke nødvendigvis, at man skal følge det. Du kan sagtens gå i en helt anden retning, hvis du for eksempel bedre kan lide små hyggelige rum eller masser af farver. 

Selv hvis du godt kan lide den æstetik, der præger mange boligindretningsmagasiner i disse år, er der ikke noget der afholder dig fra at sætte dit eget personlige præg på det. Mange vil måske endda hævde, at det er netop det, boligindretning går ud på. Det vil ærligt talt også gå hen at blive en smule kedeligt, hvis alle hjem lignede den samme sort-hvide kube. 

I sidste ende handler det at indrette et moderne hjem nemlig ikke om at indrette efter en bestemt stil. Det handler derimod om at indrette sit hjem således, at det bedst muligt passer til den moderne livsstil, man fører.

Skrivebord

Et hjem til den moderne livsstil

Da fjernsynene for lidt over 50 år siden for alvor begyndte at krybe ind i de danske hjem, kunne man nærmest se, hvordan indretningen af de små stuer langsomt begyndte at ændre sig, så der kunne være plads til et fjernsyn. Det selvsamme princip børe være vejledende for indretningen af dit moderne hjem. 

Nu handler det bare ikke kun om fjernsynet. Det handler i mindst lige så høj grad om alle de mange andre teknologier, der siden da har fundet vej ind i de danske hjem.

Et oplagt eksempel kunne være den bærbare computer, som de fleste husstande i Danmark efterhånden har op til flere af. Nogle vælger at have den til at stå på soveværelset, andre indretter, af hensyn til nattesøvnen, et slags computer- og kontorrum, hvor den kan stå. Hvad end du vælger, er det tegn på, at du er i gang med moderne indretning. Det kan ganske enkelt ikke undgås. Selv computeren kan ses som sin egen indretningsgenstand, og det kan derfor også godt give mening at skænke udseendet en tanke, når du køber en ny. Læs mere på LaptopWorld.dk og find ud af, hvilken der passer bedst ind i dit liv og din indretning. 

Et andet eksempel på, hvordan teknologien kan komme til at påvirke indretningen af vores hjem er de såkaldte smart-home systemer. Det er teknologiske systemer, der hjælper dit hjem til at blive mere intelligent, så du kan regulere varmen eller lyset ved at enkelt tryk på telefonen eller lignende. Alt dette kan du have i tankerne, når du indretter det moderne hjem.