156h156.jpg

Godt design og det smukke udtryk behøver ikke koste en formue. Somme tider kan det være nok at have et godt øje for detaljer, farver og former. Det overordnede indtryk af din indretning behøver ikke defineres af enkelte dyre designs. Brug i stedet dit budget på smukke former, farver og på de små detaljer, som man alligevel ikke kan betale sig fra.

Brug former i din indretning

Når du skal indrette dit hjem, så led efter møbler med smukke former. Et møbel behøver ikke være en dyr affære. Til gengæld er det både spændende og nytænkende, hvis man tør at udforske og udfordre med formen på ens møbler. Vælg for eksempel en sofa i en organisk udformning, som vil være med til at bryde linjerne i en typisk skandinavisk indretning. Det kan nogle gange være en god ide at turde, når man skal indrette sig. På den måde bliver det endelig udtryk både spændende og med garanti noget, som vil få venner og bekendte til at spærre øjnene op.

Genbrugsmøbler kan hjælpe til et personligt udtryk

At finde enkelte møbler eller brugsgenstande i genbrug, på loftet hos ens forældre eller andre steder, kan være med til at give et personligt udtryk i din indretning. Det er dog vigtigt, at genbrug ikke bliver den altoverskyggende indretningsform i dit hjem. Sørg for at blande nyt og brugt, så udtrykket bliver friskt og personligt.

Moebler_indretning

De særlige genstande eller møbler kan med fordel hjælpe dig på vej, mod et hjem, som både føles moderne og hyggeligt. At bo som i et katalog er måske ønskværdigt for nogen, men i de personlige detaljer, findes det rare og nære. Det er i sådanne indretninger, at livet kan og skal leves.

Vær ikke bange for farver og mønstre

I den skandinaviske indretning har vi længe været bange for både farver og mønstre. Tendensen fra udlandet er dog klar. Farver og mønster er på vej tilbage i indretningen og det er især de mørke, tunge farver, som går sin sejrsgang. Er man ikke klar til violette vægge og grønne stole, så tilføj farver ved hjælp af nips og enkelte bemalede vægge. En enkelt mørkeblå væg kan være med til at skabe et moderne og varmt udtryk. Det samme gælder brune og grå glas og vaser med blomster. Det handler om at turde have store armbevægelser i ens personlige indretning.

Moebler_indretning

Grønt i hjemmet

Det har længe været en stor indretningstendens med planter i hjemmet. Den tendens ser ud til at forsætte og jo mere jo bedre. Grønne planter er ud over deres dekorative funktion, gode for indeklimaet i et hus eller en lejlighed. De hjælper til at rense luften. Har man en terrasse eller have, er tendensen her også klar. Uderummet skal også emme af blomster og grønt. At trække terrassen eller haven indendørs er en god måde at sikre sig et grønt udtryk både vinter og sommer. Har man planter, som ikke tåler den danske vinter, så lad dem overvintre indendørs. På den måde skaber man paralleller mellem ude og inde.