Hvis du er den lykkelige ejer af en eller flere hunde af racen Shih Tzu, bør du sørge for at indrette dit hjem, så det passer til den lille hund. Det kan du gøre på mange forskellige måder – og det gælder i øvrigt uanset hvilken hund du har i hjemmet.

Du kan blandt andet anskaffe en god og blød hundekurv til din Shih Tzu, som den kan sove i om natten. Det er vigtigt, at din Shih Tzu får nok søvn, da den er meget aktiv. Sørg for at kurven står i et roligt hjørne, hvor den kan få fred fra mennesker og være sikker på at kunne hvile sig. Det er vigtigt at din Shih Tzu har mulighed for at trække sig tilbage i løbet af dagen og lade op.

Derudover findes der et utal af andre udstyrssager, du kan købe til din Shih Tzu. På markedet findes der for eksempel et stort udvalg af hundefoder, legetøj og tæppe til Shih Tzu’er. Du kan altså indrette dit hjem, så det passer perfekt til din lille Shih Tzu.

Husk også rigelige mængder af legetøj til din Shih Tzu. De er meget legesyge væsner som har brug for sjov og spas. Et par gode bolde og bamser den kan bide i er en rigtig god start. Du kan også købe et aktivitetslegetøj, hvor man kan putte godbidder ind i, som din hund skal forsøge at få ud. Det stimulerer dens sanser.

Du skal selvfølgelig også have en madskål og en vandskål. Men her tør vi godt garantere dig at din Shih Tzu ikke er sart. De spiser gerne af en gammel skål, du alligevel har stående i køkkenet. Sørg dog for at den er lavet af et materiale, som tåler grundig rengøring hver dag.

Det er dog ikke kun i hjemmet, du skal tænke på din Shih Tzu. Når du går tur med den, bør du have en god lang snor og et godt greb om snoren, da Shih Tzus ofte er meget aktive og vil løbe væk, hvis du ikke har godt styr på dem. Husk også poser til at samle dens efterladenskaber op.

Husk også at give din Shih Tzu masser af kærlighed og opmærksomhed, da det er en meget kærlig hund.

Således kan du med lidt ekstra indretning i hjemmet og lidt ekstra opmærksomhed på tur, få et rigtig godt sammenhold med din Shih Tzu. God fornøjelse!