Studiestart betyder også ofte ny studiebolig. For langt de fleste studerende er studiebolig lig med små værelser og uopfindsomt møblement. Men sådan behøver det ikke at være. Din studiebolig skal nemlig være et hjem for dig. Det betyder, at det både skal være funktionelt, hyggeligt og indbyde til sociale aktiviteter.

Tænk praktisk og smart 

Når du skal indrette din studiebolig, er det vigtigste naturligvis funktionaliteten. Din boligindretning skal fungere for dig. Og det skal fungere for dig på alle planer.

Det er naturligvis forskelligt, hvad de studerende ønsker at have i deres bolig. Men en arbejdsplads har de fleste behov for. Her er det vigtig at have møbler, du kan sidde og arbejde ved i mange timer. Et studie er et fuldtidsjob. Og du kommer til at sidde i rigtig mange timer med næsen nede i bøgerne. Det nytter derfor ikke noget at sidde i en stol, der giver dig ondt i ryggen. Forholdet mellem bord og stol skal naturligvis også passe. Ellers kan du ende op med ondt i nakken og hovedpine.

Venner_køkken

Tænk økonomisk 

Som studerende skal du også tænke økonomisk. Det er de færreste studerende, der ikke skal spare for at nå helskindet igennem måneden. Dine valg af møblering og indretning har altså et økonomisk perspektiv.

Det er vigtigt at overveje, hvad du har brug for og så få mest ud af det. Når du har fået lagt en base, kan du arbejde videre derfra og tilføje de ting i boligheden, som er ren luksus. 

Det er med at holde øjne og øre åbne, og se om man kan finde gode tilbud på møbler. Måske er du heldig at finde din drømmesofa på tilbud.

Tænk socialt 

Når du skal indrette din bolig, skal du indrette den til dine behov. Udover hele studiedelen, hvor du skal have en god og funktionel arbejdsplads, er der den sociale del. En stor del af det at være studerende handler nemlig også om at møde en masse nye mennesker. 

Når du møder nye mennesker, vil du ofte gerne invitere dem med hjem. Dette kan være i stor eller mindre skala. Ligegyldig om du er typen, der inviterer til stor fest eller små middagsselskaber, så skal indretningen kunne rumme det. Så hav det med i dine overvejelser, når du køber møbler.

Blogging_på_computer

Inspirer andre 

Hvis du selv synes, du har været rigtig sej til at indrette din nye bolig, har du måske lyst til at inspirere andre unge mennesker. Du kan nemlig gøre en stor forskel, hvis du er villig til at dele ud af din viden og erfaringer.

En af de måder, hvorpå du kan nå ud til mange unge, er ved at lave en blog. Du kan læse mere på Blogg Skolan og lærer, hvordan du starter projektet op. Det er meget simpelt, og alle kan være med. Det handler blot om, at du deler billeder og skriver noget om, hvad du gerne vil give videre. Du kan gøre det i lige netop det omfang, du kan overskue. Ligegyldig hvad, vil der sidde nogen på den anden side af skærmen, der får gavn af det. 

Læs om nogle af de andre populære møbelhuse her: Ilva, Jysk, My Home, IKEA, Biva, Magasin, Sinnerup, og Idé Møbler.