Det danske bolighus ILVA har mange års erfaring med sig i rygsækken. De har været på markedet lige siden 1961. Siden da har butikken prydet danskernes hjem med især sofaer som mærkevarer. Det var også netop sofaerne, der var grundlæggerens Jørgen Lindes hjertebarn. Der findes dog et hav af møbler i ILVA, og har længe været et af danskernes foretrukne bolighuse.

Hvad er ILVA?

ILVAs historie går helt tilbage til 1961, hvor Jørgen Linde drømte en forretning med kvalitetsmøbler til en fornuftig pris. Derfor startede han butikken J.L. Møbler i Vanløse. Den 20. maj 1977 skiftede butikken dog navnet til ILVA, som vi kender det i dag. Det skulle efter sigende være opkaldt efter Jørgen Lindes kone, Inger Linde, sammensat med de to første bogstaver i varehus.

I 2021 fylder ILVA derfor hele 60 år, så der må være lagt op til en masse festligheder. Det er helt sikkert værd at holde øjne åbne for gode tilbud.

Hvem ejer ILVA?

I starten og midten af 00’erne, har ILVA været ejet af forskellige udenlandske kapitaler. Engelske Advent købte ILVA tilbage i 2003, hvorefter det blev overtaget af islandske Lagerinn i 2007. Den nordiske kapitalfond Axcel overtog så butikken 2009.

I 2013 opkøbte JYSK-grundlæggeren, Lars Larsen, så butikken sammen med IDdesign og IDEmøbler. I 2019 blev IDEmøbler og ILVA slået sammen til ét stort bolighus under navnet ILVA.

Hvor har ILVA butikker henne?

ilva sofa

Der findes hele 42 ILVA bolighuse i Danmark. Jylland kan pryde sig på at have over halvdelen af landets butikker. De findes i Esbjerg, Fredericia, Frederikshavn, Haderslev, Herning, Hjørring, Holstebro, Horsens, Kolding, Randers, Silkeborg, Sønderborg, Terndrup, Tilst, Varde, Vejle, Viborg, Viby, Aabenraa, Aalborg, Aalborg C og Aarhus.

På Fyn er der kun butikker i Svendborg, Odense C og Odense M. Mens der på Sjælland og øerne findes lidt flere. I følgende byer er der bolighuse: Glostrup, Helsingør, Herlev, Hillerød, Holbæk, Ishøj, København, Køge, Lyngby, Nykøbing Falster, Næstved, Roskilde, Slagelse, Tårnby og Virum. Også Bornholm har ét enkelt ILVA bolighus i Rønne. Derudover findes der også et ILVA bolighus i Malmø samt på Island.

Åbningstiderne varierer fra butik til butik. På ILVAs egen hjemmeside kan du finde en oversigt over hver enkelt butik og dets åbningstider.

Hvad kan jeg finde i ILVA?

Det er jo sofaerne, der har kendetegnet ILVA i mange år. Noget som grundlæggeren Jørgen Linde kan takkes for. Det var nemlig hans passion og ekspertise, der startede det hele. Siden da har det været et af danskernes absolut foretrukne steder at købe sofaer.

Det er dog ikke kun sofaer, som ILVA forhandlere. Da det er et bolighus, har de møbler til stort set alle rum i et hus. Du kan finde alt fra spisebord og stole til senge og kommoder. Der sælges naturligvis ikke hvidevarer, men du kan finde flere møbler der også kan bruges i køkkenet eller på badeværelset.

Derudover forhandler ILVA også en større række tilbehør til boligen, såsom puder, tæpper og andet dekoration til hjemmet. Det er også en vigtig del af hjemmets udtryk, så det kan du naturligvis også se i de fysiske butikker. Slutteligt sælges der også havemøbler og lamper, såvel som udendørsbelysning.

Hvorfor købe møbler hos ILVA?

ilva sofabord

ILVA er et af danskernes foretrukne bolighuse, og det er med god grund. Kvaliteten skinner nemlig tydeligt igennem deres produkter. Det er ikke udelukkende sofaerne, der er høj kvalitet. Andre varer, såsom sofabord, lænestole, reoler og meget andet findes i lige så høj kvalitet. ILVA går nemlig ikke på kompromis med kvaliteten.

Også kundeservicen vægtes meget højt hos ILVA, der altid står klar til at hjælpe en. Som kunde er det rigtig rart at blive mødt af et smil, og det er noget, man gør hos ILVA. Derudover er deres personale veluddannet, og kan guide en til det absolut bedste valg af møbler.

ILVA har også den fordel, at de har en glimrende hjemmeside, der er brugbar for enhver. På hjemmesiden kan du finde en stort udvalg af deres møbler. Så har du fortrudt, du ikke fik købt det sofabord, kan du altid bestille det hjem online. Lige så behøver du slet ikke at møde op i en fysisk butik, men kan klare handlen hjemmefra.

Hvad siger kunderne om ILVA?

Når man spørger kunderne, hvad det allerbedste hos ILVA er, scorer personalet og kundeservicen altid højest. Man bliver altid mødt af venlige smile og hjælpende hænder, når man begiver sig ind i et af deres bolighuse.

Selvom ILVA er Danmarks største boligkæde, er det rigtig godt at se, at de ikke skærer ned på kundeservicen, smilet og venligheden. Det er nemlig punkterne som disse, der gør at folk kommer igen.

Også leveringen roses af kunderne i ILVA. Den er nemlig hurtig og går som smurt. Sidst men ikke mindst er det også rigtig nemt at bestille fra deres online webshop.

Læs om nogle af de andre populære møbelhuse her: Ilva, Jysk, My Home, IKEA, Biva, Magasin, Sinnerup, og Idé Møbler.