Vil du have mulighed for at bruge din altan døgnet rundt, skal du have mulighed for at skærme af for solen. Det er der mulighed for at gøre på flere måder, men i mange tilfælde er en markise den bedste løsning. Derfor er det også en løsning, der bliver valgt af mange.

På den anden side er der også mange, der vælger at benytte sig af en parasol. Selvom det er den mest gængse løsning, er det dog ikke ensbetydende med, at det er den rette. Det skyldes naturligvis, at der er en række ulemper forbundet med at bruge en parasol på en altan.

En parasol kan optage en del plads

En af årsagerne til, at det sjældent kan svare sig at vælge en parasol til altanen er, at den optager meget plads. Hvis du ikke har specielt meget plads på din altan, er det naturligvis noget, du skal sørge for at undgå.

Dette er en af årsagerne til, at du bør vælge en markise i stedet. Den bliver monteret i en form for kasse på væggen, hvilket betyder, at den kan rulles ind ved behov. Dermed optager den ikke unødig plads, når den ikke er i brug.

En markise kan dække hele din altan

Hvis du har prøvet at bruge en parasol på din altan ved du, at det ikke altid er nemt. Det skyldes, at det kan være svært at få den til at skærme ordentligt af for solen. Det er ikke tilfældet for en markise, da du kan få den i en størrelse, så du kan dække hele altanen.

Det er ikke tilfældet for en markise, da du kan få den i en størrelse, så du kan dække hele. Har du besluttet dig for dette, skal du være opmærksom på, at der er mange markiser at vælge mellem. Derfor har du mulighed for at finde en markise, der lever op til dine krav.

Ikke alle har mulighed for en markise

Det er vigtigt at understrege, at det ikke er alle, der har mulighed for at få en markise monteret. Grunden til dette er, at der er mange, der bor til leje. Gør man det, kan det ikke udelukkes, at udlejer har regler om, at der ikke på monteres en markise.

Det samme kan være tilfældet i nogle andels- og ejerforeninger. Hvis du ikke er begrænset af dette, kan en markise dog være en glimrende løsning. Derfor er det helt afgjort værd at have med i dine overvejelser.