Drømmer du om en kat som kæledyr til hjemmet, eller er du måske allerede indehaver af en, og allerede nu, oplever problemer med ødelæggelse af dine møbler? En kat er ikke ligesom en hund, og vigtigt er det heraf at være opmærksom på, at det ikke er muligt på samme måde at træne og oplære en kat i dens ageren. Vi har derfor i denne artikel samlet en række alternativer måde hvorpå du kan beskytte dine møbler. Læs med.

Katte er i slægt med både løven og tigeren ,hvorfor man ikke kan komme udenom, at de har skarpe kløer der har en naturlig træng til at rive og flå i ting. Dette er en genmæssig adfærd som man ikke vil kunne ændre på, hvorfor man må søge andre muligheder, hvis disse kløer ikke skal gå hen og rive alt itu. Vigtigt er det dog at vide, at ikke alle katte er ens, og selvom det er en del af deres naturlige adfærd, har alle katte ikke træng til at slå kløerne i dine fint polstret møbler,

 

Investér i et kradsetræ

En af de nemmeste muligheder hvorpå man kan aflede sin kat fra at kradse i ens fine møbler, er ved at investere i et krassetræ. Et krassetræ er udviklet udelukkende med henblik på at give en kat mulighed for at få afløb for dens træng til at sætte kløerne i noget. Flere kæledyrsforhandlere har et bredt udvalg af krassetræer, og du vil således kunne finde både store og små, alt efter hvor meget plads du ønsker de skal kunne fylde i hjemmet.

 

Mange katte nyder godt af et kradsetræ og flere bruger det også velvilligt. Der er dog enkelte katte, som ikke får den samme nydelse af at benytte et kradsetræ, da de formentlig finder møblernes materialer mere interessant. Er dette tilfældet, må du søge mod de mere alternative løsninger.

 

Kattepuder

Det kan lyde skørt, men til katte er der designet særlige kattepuder som sættes på poterne for at beskytte dem mod eventuelt hårdt underlag. Disse gør samtidig også, at ens kat ikke har muligheden for at bruge deres poter på normalvis, og således sætte kløerne i dine kærkommende møbler. Mange katte vil formentlig finde dem irriterende i begyndelsen, men med et par dages tilvænning kan dette gå hen og blive en oplagt løsning.

 

Er der tale om en udekat, vil den have behov for at kunne bruge sine kløer. I denne sammenhæng kan man eventuelt finde frem til en løsning hvorved katten kun skal have poterne på indendørs. Dette er en individuel løsning som man skal gøre op med sig selv i forhold til hvad der giver bedst mening. Vælger du dog at investere i et par kattepuder, er det vigtigt at finde frem til den rigtige størrelse. Kattepuder fungerer ligesom sko, og skal derfor sidde tæt til poten for at skabe den mest optimale komfort. Man kan med fordel gå ned i en fysisk butik, og således prøve dem på forinden.