Dette spørgsmål har mange stået med ubesvaret. Man synes nemt, at tingene kommer til at flyde, og nogle ting flyttes mere eller mindre bare rundt, fordi de altid ligger i vejen. Men hvordan får man så styr på alle de ting? Der findes nogle forskellige møbler, der kan hjælpe med den slags. Vi vil her i artikel kommer lidt mere ind på hvilke møbler, der er uundværlige til det organiserede hjem, samt nogle små fif til at holde huset pænt.

Undgå rodeskåle og nøgler på bordene

Mange bruger at ligge nøglerne på køkkenbordet eller andre steder, hvor det lige er belejligt. Her kan man ofte komme ud for, at man ikke kan finde sine nøgler, når man er på vej ud af døren. Andre har taget den et level op og bruger måske en skål på bordet til nøglerne. Sådan en skål bliver hurtigt til en øjebæ, hvor alt tilfældigt rod havner. Vil man gerne have nøglerne gemt væk, så kan man i stedet købe et nøgleskab. Det fylder ikke ret meget, og man kan få dem i diskrete design eller i smarte designs, hvis det er det, man er til.

Indretning

Apropos den føromtalte rodeskål, så ender øvrige genstande såsom kuglepenne, tape, sakse og lignende ting ofte samme steder. Her vil det være oplagt at anskaffe et møbel, som indeholder de forskellige hverdagsting. Det kan være en skænk eller en lille reol. Det vil være en fordel at have de mindre ting i en skuffe eller alternativt en kasse.

En god reol til at samle tingene

Køber man en reol til sagerne, så kan man pryde designet i hjemmet med nogle smarte kasser, som kan stå i de rum, hvor man har mindre ting opbevaret. Det kan eksempelvis være nogle flotte fletkurve. Har man nogle bøger, så kan man anvende nogle af rummene til disse.

Har man rum til overs i reolen, så vil det være flot med lidt dekorativt såsom en lille pæn vase med en blomst i eller nogle personlige pyntegenstande. Har man meget papir, så kan man overveje at anskaffe sig et kartonkartotek. Det giver mulighed for at sortere papirerne i farver, og vigtigst af alt: Så ligger der ikke en grim pakke papirer og flyder på et af bordene.

Hav tingene lige ved hånden i en skænk i køkkenet

En fordel ved en skænk, i forhold til en bogreol, er placeringen. Det er de færreste, der har en bogreol stående i køkkenet, hvorimod en skænk falder mere naturligt ind i indretningen. Det er nemlig ofte i køkkenet, at man står og har brug for sakse, tape, kuglepenne osv., så derfor er det rart at have tingene lige ved hånden, uden man behøver at bevæge sig ind i et andet rum for at hente dem – for de skal jo også ryddes op igen!

Indretning

Det er noget nemmere lige at smide dem tilbage i skuffen i skænken. Skal man længere med tingene, så er det nemt lige at ligge dem på bordet, fordi man har gang i noget, og så glemmer man dem, og vi er tilbage til start med rod der flyder.
Rådet lyder derfor: Anskaf dig et møbel, hvor der er plads til de forskellige genstande, som ligger rundt omkring i huset og flyder, så du undgår rode-bunker, rodeskåle osv. Sørg for at hver ting har sin egen plads – det gør det meget nemmere at holde hjemmet pænt og ryddeligt.