156h156.jpg

Indretning er et emne, som alle kan relatere til. Nogle går mere op i det end andre, men de fleste stræber efter at have en pæn og gennemført indretning i hjemmet. I denne artikel vil vi komme nærmere ind på, hvordan du kan indrette din stue.
Først og fremmest, så er der de praktiske forhold, der skal klarlægges:

  • Hvor stor er stuen?
  • Hvor mange familiemedlemmer er der i husstanden?
  • Har i ofte gæster?

Sørg for, at stuemøblerne passer ind i stuen

Møblerne skal naturligvis kunne passe ind i stuen. Det nytter ikke noget at købe 8 personers sofa, der er formet som en hestesko, hvis det så efterlader for lidt plads til et spisebord eller medfører, at der bliver trangt med plads på spisepladsen. Vil man gerne have flere siddepladser, selvom stuen ikke rummer en kæmpestor sofa, så vil et alternativ være at købe lænestole, som kan flyttes på. Sørg for at det er lette møbler af udseendet, hvis pladsen ikke er så stor, da tunge møbler kan få rummet til at se endnu mindre ud.

Gør det let at ændre designet med lækre sofapuder

Sofagruppen kan gøres ekstra cozy, hvis man tilføjer nogle søde puder. Disse kan nemt skiftes ud til højtider og årstiderne, så man kan forny designet jævnligt. Med hensyn til sofabordet, så skal det gerne have en sammenhæng med reolerne i stuen og spisebordet, således at man skaber den berømte røde tråd gennem rummet. Når møblerne matcher sammen i stilen, så giver det en form for ro og samler stuen til en hel enhed.

Spisebord med eller uden tillægsplade?

Med hensyn til spisepladsen, så gælder det samme, at antal siddepladser skal passe til antal personer i husstanden. Har man ofte gæster til middag, er der to muligheder: Enten at købe et større spisebord, hvis pladsen tillader det, eller også at købe et bord med tillægsplade, så det hurtigt kan slås ud. Mange spiseborde er designet med en tillægsplade på undersiden af bordpladen, som nemt og hurtigt kan hives frem.

Moebler_stue

Skab hygge i stuen med pynt og stearinlys

Har man en meget stor stue, så vil det være oplagt at lave en ligge hyggekrog eller læsekrog, hvor man kan sidde behageligt og fordybe sig eller slappe af. I og med at stuen er et samlingssted, der skal danne rammer for mange gode stunder, så er det vigtigt, at man sørger for at skabe hygge i omgivelserne.

Det kan være små ting som et pænt tæppe under sofabordet, blomster i vinduerne, stemningsfyldte billeder på væggene eller andet design, der afspejler dem, der bor i huset.

En ting, som er kendt for at puste meget til hyggestemningen, er stearinlys. Stearinlys er nærmest indbegrebet i hygge. De giver en form for varme med deres mørkegule lys, og så er der en beroligende effekt over den måde, som flammen bevæger sig på. Er man ikke til levende lyd, så kan man alternativt vælge LED lys, der ligner rigtige stearinlys.

Et godt tip vil også være at sætte et par hylder op, som udelukkende er beregnet til billeder eller pynt. Her kan man nemlig også sætte lys, som kommer op i højden og eventuelt kombinere det med en flot vase med en enkelt rød rose i. Har man svært ved at holde rigtige blomster, så kan blomster af plastik være et fint alternativ.

Moebler_stue

Det gælder om at møblerne skaber fundamentet for rummet, og så kommer de små pynteting og laver afbræk med nogle spændende farver, der går godt i spænd med hinanden.