Dette indhold er sponsoreret
Når man skal bygge et nyt hus helt fra bunden, er der mange ting, der skal tages højde for. En af disse er bebyggelsesprocent. Der er nemlig et reglement for, hvor meget af grunden, der må anvendes til bebyggelse. Men hvor meget må man bygge på sin grund? Og hvordan beregner man bebyggelsesprocent? Det kan du blive klogere på i denne artikel.
Hvad er en bebyggelsesprocent?
En bebyggelsesprocent er et udtryk for, hvor meget af en grund der må bebygges. Dette er ofte defineret i lokalplaner og andre lovgivninger, som regulerer byggeri og planlægning. Bebyggelsesprocenten angiver det maksimale antal kvadratmeter, der kan bygges på en given grund. Men hvor meget må man bygge på sin grund? Det kan variere fra sted til sted, men typisk må et fritlæggende hus ikke fylde mere end 30% af grunden.
Hvordan kan man udregne bebyggelsesprocenten?
For at lave en bebyggelsesprocent beregning skal man først måle det samlede areal af grunden. Dette tal kan derefter ganges med 0,3 for at finde frem til de 30 procent, som bebyggelsesprocenten typisk ligger på. Dermed har man en indikation for, hvor stort et hus man kan bygge på grunden. Du kan med fordel tegne dit hus med Eurodan-huse, der vil kunne hjælpe dig med at tegne drømmehuset på en måde, som overholder alle love og regler inden for bygning af huse, og de kan også lave en bebyggelsesprocent beregning for dig, som huset kan tegnes ud fra.
Sådan kan du bygge drømmehuset på baggrund af bebyggelsesprocenten
Når man har lavet sin bebyggelsesprocent beregning, så er det tid til at planlægge husets design og placering på grunden.
Det første man skal overveje er husets orientering – altså hvilken retning huset skal vende. Dette har stor betydning for brugen af solenergi og naturlig ventilation, som begge kan spare energi og penge på den lange bane. Yderligere skal man overveje husets form og opbygning. Skal huset være i én etage, eller vil du have flere etager, hvor der også kan være plads til altan? Disse to faktorer er nemlig essentielle for, hvordan huset skal tegnes, og hvordan dit drømmehus kommer til at se ud og fungere.
Endelig skal du lave en plantegning over huset, som naturligvis skal overholde bebyggelsesprocenten. Dette kan du med fordel få hjælp til af professionelle kræfter, så du sikrer dig, at huset faktisk kan realiseres.
Når man skal bygge et nyt hus, er det vigtigt at tage højde for bebyggelsesprocenten. Du kan med fordel lave en bebyggelsesprocent beregning, så du fra start er klar over, hvor stort dit hus må være. Undersøg bebyggelsesprocenten i det område, hvor du vil bygge hus, og få svar på spørgsmålet: hvor meget må man bygge på sin grund?