Hvilken seng skal jeg vælge?

Når man skal vælge ny seng, så er der flere parametre, der spiller ind, som sammen danner rammer for den perfekte seng til dig. Man kan ikke blot sige, at en bestemt seng er den bedste, for det er vidt forskelligt fra person til person, hvordan de forskellige senge lever op til den enkelte persons krav. Når man taler om kravene til den nye seng, så kigger man efter ting som:

  • Størrelse
  • Komfort
  • Design
  • Pris

Sengens størrelse

Der er to aspekter i forhold til at udvælge en seng i den rette størrelse. Bor man i en mindre lejlighed, hvor pladsen i soveværelset ikke er så stor, så kan man være begrænset i forhold til de fysiske rammer, som sengen skal passe ind i. Det er derfor en god idé at måle soveværelset op, inden man køber en seng, der er større end den, man har i forvejen.

Når det så er sagt, så skal der ses på størrelsen af sengen i forhold til antallet af personer og hvor meget plads, den enkelte person har behov for. Ligge man meget uroligt om natten, så kan det være en fordel at vælge en lidt større seng. Har man en partner, som man sover sammen med, så kan man nemlig let komme til at forstyrre hinandens vigtige nattesøvn, hvis den ene eller begge parter ligger meget uroligt om natten.

Det anbefales, at man vælger en seng med målene 160 cm. i bredden og 200 cm. I længden – eller større senge. Senge med målene 180 cm. I bredden og 200 cm. I længden er nogle af de senge, der er mest anvendt til par – bedre kendt som dobbeltsenge.

Sover man alene, så kan man nøjes med en seng, der er 90 cm. I bredden eller 140 cm. I bredden. Disse størrelser er beregnet til en enkelt person, så det kommer helt an på, hvor meget plads man ønsker, og om man ligger uroligt og derfor har ekstra gavn af en seng med 140 cm. I bredden.

seng

Sengens komfort

Størrelsen spiller naturligvis ind i forhold til komforten. Der er dog et meget vigtigt punkt her, som ikke alle er så opmærksomme på. Valg af madras har enorm stor betydning for kvaliteten af søvnen, ligesom det har stor betydning for, om man vågner op med rygsmerter eller vågner op og føler sig dejligt veludhvilet.

Tykkelsen og materialet af madrassen har naturligvis relevans. En madras af memory foam giver en helt anden støtte end en skummadras, da memory foam former sig efter kroppen. En anden faktor er hårdheden på madrassen. Det er typisk sådan, at desto flere kg. Man vejer, desto højere hårdhed skal madrassen have. Dette er simpelthen for at give den optimale støtte, så man ikke føler, at man synker ned i madrassen og ligger hårdt.

Sengens design

De fleste har en helt præcis idé om, hvad deres stil er. Den minimalistiske stil er meget oppe i tiden, hvor møblerne er med rene linjer og meget enkle i designet. Der er dog mange forskellige stilarter, hvis man giver sig tid til at undersøge de mange lækre muligheder.

seng

Pris på sengen

Man skal naturligvis købe en seng, som er inden for ens budget. Man bør dog huske på, at sengen er et af de vigtigste møbler i hjemmet. En forkert eller dårlig seng vil give dårlig søvn, hvilket forringer livskvaliteten. En investering i en korrekt og god seng er en investering i velvære og en god start på dagen.