Hulmursisolering er et alternativ til mineralfiber i vægge. Moderne systemer bruger udvidede polystyrenperler (EPS). Perlerne blæses ind i hulrummet og forbindes med en PVA-klæber. Dette bindemiddel forhindrer perlerne i at falde ud af hulrummet. Dette gør isoleringen meget effektiv og kan i høj grad reducere din varmeregning

Materialer, der anvendes til hulmursisolering

Hulmursisolering kan opnås ved hjælp af en række forskellige materialer. Disse omfatter mineraluld, polystyrenperler og skum. Nogle af disse materialer har særlige egenskaber, der gør dem mere velegnede til hulmure end andre. For eksempel er udvidede polystyrenperler vand- og brandbestandige.

 

Stenuld er et miljøvenligt, ikke-brændbart og genanvendeligt materiale, der bruges til hulmursisolering. 

Varmeoverførsel gennem en hulmur

I de seneste årtier har mange forskere undersøgt problemet med varmeoverførsel gennem hulrumsvægge i forskellige geometriske former. Disse har inkluderet cirkler, firkanter, rektangler og trekanter. Mens cirkler har været den mest populære geometriske form, har forskere også undersøgt geometrien af ​​den parallelogrammiske og koncentriske ringform.

 

En af de mest almindelige anvendelser for hulrumsstrømme er varmeoverførsel gennem en varmeledende cirkulær cylinder placeret i midten af ​​et ventileret firkantet hulrum. Dette hulrum er blevet undersøgt i adskillige industrielle situationer. Denne strømning er karakteriseret ved selvopretholdende svingninger, der stammer fra de hvirvelformede strukturer af forskydningslaget ved det nedstrøms hjørne af hulrummet. I sidste ende er det dog ikke synderligt vigtigt, at du forstå fysikken bag ved hulmursisolering – det vigtige er at vide, hvor meget der er at spare ved det.

 

Udgifter til hulmursisolering

 

Hulmursisolering er en fantastisk måde at forbedre energieffektiviteten i dit hjem. Det kan dog være dyrt, så det er vigtigt at overveje alle de forskellige faktorer, der påvirker prisen. Du kan sammenligne tilbud ved at bruge diverse onlineværktøjer.

 

Den type materiale, der anvendes til hulmursisolering, vil primært påvirke omkostningerne. Der er tre hovedtyper: stenuld, mineralfiber og blæst mineralfiber. Blæst mineralfiber er den mest almindelige type, og den kan bruges på enhver størrelse bolig.

 

Miljømæssige fordele ved hulmursisolering

 

Installation af hulmursisolering er en glimrende måde at reducere dine energiregninger og dit CO2-aftryk. Det kan dog være lidt af en større investering for nogle boligejere. Det er derfor, at staten ofte giver tilskud til at hjælpe folk med at forbedre deres energieffektivitet. I nogle tilfælde kan disse tilskud hjælpe med at dække de indledende omkostninger forbundet med installation af hulmursisolering.

 

Den mest almindelige type hulmursisolering er polyurethanskum. Dette materiale sprøjtes ind i hulrummet og udvider sig for at danne en effektiv isolering. Denne type isolering eliminerer eventuelle termiske huller og skaber en sømløs, lufttæt forsegling. Et andet populært valg er polystyrenperler, som blæses ind i hulrummet med trykluft. Disse perler ligner mineralfiber og er billigere end polyurethanskum.

 

Loftisolering som supplement til hulmursisolering

En meget vigtig kilde til varmetab fra et hus er gennem tag og loft. Loftsisolering er en termisk isolerende & beskyttende beklædningsprocedure, der involverer brug af glas eller stenuld, polyurethanskum eller fenolskum. Det skal bemærkes, at der er forskel på at isolere et skråtag og et fladt tag, og der er forskel på kold eller varm sisolering. En kold loftisolering kræver isolering i strøhøjde for at stoppe varmeudslip gennem det uudnyttede tagrum. Et varmt tag isoleres mellem og under spærene på selve taget.

 

Formålet med loftisolering er at reducere varmeudslippet ved at tilføje materialer med lav varmeledningsevne. loftisolering samt andre typer isolering reducerer uønsket varmetab og reducerer også uønsket varmetilvækst. De kan reducere energikravene til varme- og kølesystemer markant, og er derfor et fantastisk supplement til dig, der gerne vil skære endnu mere ned på varmeregningen.