Den klassiske ligusterhæk er en hæk, der har været anvendt i rigtig mange år. Den bruges typisk som et tegn på den private ejendomsret, hvor din grund afgrænses synligt med en hæk. Til dette formål har netop ligusterhækken været meget anvendt, da det er en meget hårdfør hæk, der samtidig er pæn, når den holdes nede gennem et par klipninger årligt. En anden god ting ved hækken er, at den kan plantes hele året, og der er derfor ikke ét bestemt tidspunkt, hvor du skál ud og plante. Det er når det passer dig bedst.

Læs om nogle af de andre populære møbelhuse her: Ilva, Jysk, My Home, IKEA, Biva, Magasin, Sinnerup, og Idé Møbler.

Ligusterhæk plantet op ad hegn

Få afskærmet dit private område

Hvis du bor i byen, kan det være ubehageligt med nysgerrige naboer, og her er det rigtig lækkert, hvis du kan afskærme din grund, så du eksempelvis søndag formiddag kan tillade dig at sidde i morgenkåbe i forhaven og læse avis eller måske tjekke nyheder på telefonen. Klik her og find spænende nyheder. Der er stor forskel på, hvor travlt du har med at få afskærmet dit område. 

En ligusterhæk i hækkeplanter kan fås fra 11-15 kroner per plante, hvis du køber minimum 100 stk. Ønsker du i stedet en færdig hæk, der er er klar til at plante ud og afskærme med det samme, så er prisen på disse væsentlig større. Der er således en hel del at spare, hvis du vælger at plante hækkeplanter frem for en færdighæk. Hækkeplanterne fås som regel i størrelserne 30-50 cm, 50-80 cm og 80-100 cm, hvor sidstnævnte selvfølgelig er den dyreste af hækkeplanterne. Jo højere hækken er ved køb, jo mere betaler du. Du kan dog sagtens få en færdighæk i højde helt op til 180 cm, hvis du dog er villig til at betale næsten 300 kr. pr. stk.

Flot hæk med ældre bænk

Hvor mange ligusterplanter har du brug for?

Hvis du er blevet enig med dig selv om, at du gerne vil plante med hækkeplanter frem for færdighæk, så er det selvfølgelig relevant at vide, hvor mange planter, du har brug for. Som udgangspunkt går der 4-5 planter per løbende meter færdighæk. Har du derfor 20 meter hæk, du gerne vil have plantet, så skal du bruge mellem 80 og 100 hækkeplanter. Til sammenligning går der ca. 2,5 plante af færdighække per løbende meter hæk. Til en flot ligusterhæk skal altså bruges ca. dobbelt så mange små hækkeplanter, hvis der sammenlignes med antallet af færdighække.

Det er dog stadig billigere at plante med eksempelvis hækkeplanter i 80-100 cm, end det er at bruge færdighække. Hvis der eksempelvis tages udgangspunkt i, at du ønsker 50 meter færdig hæk. Hvis du bruger hækkeplanter i 80-100 cm, vil du have brug for maksimalt 250 hækkeplanter. Til 15 kr. pr. plante ender dette i en samlet pris på 3.750 kr. En tilsvarende længde i færdighæk vil kræve 125 stk. færdighæk, der koster omtrent 270 kr. pr. stk. Dette giver en samlet pris på 33.750 kr. Som du kan se, sparer du på en 50 meter hæk 30.000 kroner, hvis du har tålmodigheden til at vente på planterne. Hvis længden er din hæk er anderledes, vil du kunne spare ca. 600 kr. per løbende meter hæk, hvis du vælger hækkeplanter frem for færdighæk.