Er dine dørhåndtag gamle og umoderne? Udskift dem til nye! Det er ikke specielt svært, som man måske skulle kunne tro. Norh låsesmed København kører tit ud til kunder der sagtens selv ville kunne skifte sine gamle håndtag ud på sine indendørs døre. Låsesmeden fra Norh har lavet en lille guide til dig der er lidt ”handy” om hvordan du selv kan udskifte dine gamle håndtag;

  1.       Starte med at løsne skruerne, der holder “låget” på håndtaget på plads. Løft den derefter forsigtigt af.
  2.       Løs stiftende (hvis der er nogle) der sidder i døren og holder håndtaget i skak. Fjern derefter det gamle håndtag.
  3.       Du burde nu kunne se et hul gennem låset/låsekassen. Du kan sagtens genbruge den gamle kasselåse med det nyindkøbte dørhåndtag der passer til. Du placerer det nye håndtag (metalpind) i hullet på døren med de nye låg.
  4.       Skrue nu fast de nye låg og dele, og så burde den nye håndtag virke.

 

Du kan købe håndtag til indendørs døre i håndværkerbutikker såsom Silvan, Stark, Jem og fix og Bauhaus og udvalget plejer at være stort. Det er altid en god idé at tage med sig det gamle håndtag og købe lignende type, for at forsikre sig om at de nye passer til samme låsekasse. Hvis du ikke kan finde det design som du ønsker, så kan det også være svært at tage et kig på webbutikker online, her er det selvfølgelig lidt mere udfordrende i forhold til at finde den rigtige model.

Når de det handler om indendørs døre så kan det nogle gange være en større udfordring at montere et nyt håndtag, hvor det ofte kræver mere værktøj og der mange typer af låsemekanismer, selv låsesmedene har svært ved det en gang imellem. Det er også ekstra vigtigt at alt bliver sat rigtigt på plads, så at sikkerheden forbliver i top, døren og låsene ska beskytte mod indbrudstyveri bedst muligt. Derfor vælger mange at bruge låsesmedens hjælp når de handler om udskiftning af håndtag til indendørs døre. Du kan altid bruge Norh Sikring, som er låsesmed i København hvis du bor på Sjælland og gerne vil have din dørhåndtag eller dine låse udskiftet. Kontakt Norh her.