Hvis du er så heldig, at du har et anneks på din grund, men mangler inspiration til, hvordan du kan møblere det, så håber vi på at kunne være behjælpelige. Denne artikel tager udgangspunkt i, at du har købt – eller har tænkt dig at købe – et anneks, og at det derfor vil være tomt.

Da et anneks ofte er en minibolig i f.eks. sommerhusstil, så kan det være en god idé at tænke over stilen af både huset, annekset og de ønskede møbler. Så før du beslutter dig for en stil, kan du med fordel tage højde for, om anneksets møbler rent stilmæssigt skal matche din bolig, eller om det skal være et frirum, hvor du vælger lige præcis de møbler, du gerne vil have.

Tænk i form, størrelse og funktion

Før du køber møbler til at udstyre annekset med, så bør du først og fremmest overveje, hvad du vil bruge annekset til. Hvis det blot skal være et ekstra opholdssted for dig selv og din husstand, så kan du nemt møblere det med flere funktioner in mente. Hvis det derimod skal bruges til at underholde gæster i, og det dermed primært skal være et sted, hvor du og dine gæster kan sidde og spise og hygge jer sammen, så kan du i stedet tænke i et stort spisebord med mulighed for udtræk og spisestole, som kan stables.

Alt efter anneksets formodede brug vil du kunne møblere det vidt forskelligt. Hvis det blot er til dig selv, et par venner og familie, så kan du lave flere hyggekroge med fokus på eksempelvis læsning, brætspil, afslappede samtaler eller fjernsynskigning.

Konkrete eksempler på gode møbler, som du kan udstyre dit anneks med er:

  •         Opbevaringsmøbler, der kan monteres på væggen (sparer gulvplads)
  •         Multifunktionsmøbler som f.eks. en sovesofa med indbygget opbevaring
  •         Puffe, bænke og lænestole med opbevaringsrum
  •         Fleksibelt skrivebord, der både kan bruges som arbejdsbord, spisebord og sofabord (justerbart i højden)

Er dit anneks godkendt til helårsbrug?

Hvis du f.eks. gerne vil bruge dit anneks til at have overnattende gæster i, så bør du undersøge, om annekset er godkendt til helårsbrug. Der er nemlig visse krav angående et anneks inkl. isolering, flugtmuligheder etc. Det skal nemlig overholde bygningsreglementet, hvilket gælder for enfamiliehuse, der må bruges hele året rundt.

Har du overnattende gæster i annekset, så kan du også tænke i, om der skal installeres toilet og bad. Andre praktiske møbler omfatter et garderobeskab og et spejl.