Det kan snart næsten ikke være nogen tvivl om at minimalismens dage er talte. Den har hersket som regerende trend de sidste næsten 20 år, og er nu blevet vippet af tronen til fordel for en meget mere anmassende trend. Nu er det tid til dig og maksimalismen er kommet snigende. Her kan du læse om, hvad der har erstattet minimalismens hvide vægge.

Hvad kommer nu?

Nu kommer farverne! Nu kommer møblerne! Nu kommer der nye teksturer! Nu er faktisk alt lov igen. Glem alt du ved om stilet indretning, maksimalismen er tilbage og den skal helst præges af dig. Vi er blevet besatte af personlig stil når det kommer til tøj og mode, og dette har smittet over i interirøverdenen. Nu er det dig der gælder, og din smag er god smag. Det handler bare om at stå for det og at kunne udtrykke hvem du er gennem æstetiske virkemidler som tøj og indretning.

Det er sjovt at indrette med et personligt præg. På den måde kan du gå i lækre i møbelbutikker og finde ting der er lige dig. Nu handler det om at skabe stemning i hvert rum med forskellige temaer og farver. Det kan du nemt gøre med maling og nogle flotte, teksturerede møbler. Det er også blevet meget populært at blande gammelt og nyt, både for at være mere klimavenlig, men også for at skabe et mere unikt og personligt præg. Hvad med at hente frem ting der virkelig betyder noget for dig? Noget der har affektionsværdi, men som måske ikke passet så godt ind i det minimalistiske kuberum, som har været på mode de sidste mange år.

Alt er lov

Det er selvfølgelig lov til at indrette minimalistisk, hvis det er det du vil, men der er blevet plads til flere stiludtryk, så det er sjovere at udtrykke sig. Det er blevet nemmere at indrette ‘godt’, fordi der ikke er nogle klare regler. Det handler om hvad du kan lide og hvordan du gerne vil udtrykke dig. Det er en meget mere demokratisk form for indretning, og den gør at alle kan være med, fordi den ikke behøver at ligge i en bestemt prisklasse for at være ‘rigtig’ og moderne.