Med hverdagens trafik, store og måske tunge møbler, der rykkes rundt, og måske endda også nogle af familiens mindste legetøj, der fræser rundt omkring, så er der ikke noget at sige til, at der med tiden kan opstå slidmærker og ridser på dit måske nøje udvalgte gulv. Ikke desto mindre udgør det måske en æstetisk gene for indretningen og lignende, hvorfor der her er et par idéer til, hvordan du kan komme disse mærker til livs.

Frigør glidningerne med filtpuder

Der er måske ikke altid det store at gøre ved de allerede opståede mærker på slid og brug, men der kan måske være måder, hvor på at du kan hindre nye i at opstå. Og det er da bedre end ingenting. Så må du enten finde en særlig mirakelkur, der kan fjerne mærkerne, leve med den, eller måske omlægge dit gulv. Og hvad end du vælger at gøre her, så må du jo forebygge disse mærker af slid, der relativt nemt og billigt kan gøres med de fine filtpuder, du kan sætte under de dele af møbler, der har berøring og friktion med dit gulv. Ting som spisebordsstole, der ofte rykkes rundt på, kan jo vær kilde til mange ridser i årenes løb, hvis de får lov til at kure direkte på gulvets overflade. Og det er her filtpuderne går ind i og laver et blødt mellemlag, der måske kan mildne denne friktion.

Gå all in med et slidstærkt gulv

Du kan selvfølgelig også vælge at gå fuldstændigt all in og droppe de sarte og til tider besværlige gulve, der ofte vælges i de bygninger vi laver til vores hjem. Du kan i stedet se her og udforske et gulv belagt med epoxy eller måske polyurethan, der er designet til at kunne holde til lidt mere end et smukt men sart trægulv.