Umiddelbart lyder det som en joke. Hvordan skal man tage en backup af møbler? Men hvis du, som mange danskere, ejer designermøbler, så er det en eftertanke værd. Selvfølgelig er der ikke tale om fysiske kopier af dine møbler, men om at dokumentere deres værdi. Hvis der skulle ske et eller andet uheldigt, tyveri, vandskader, brand etc. så bliver det en enorm fordel for dig. 

Designermøbler, især de nordiske, er generelt robuste og af den bedste kvalitet og forarbejdning. Men der skal ikke meget til for at formindske deres værdi, eller ødelægge dem fuldstændig. En vandskade kan hurtigt blive til en totalskade for et møbel. Især hvis der er tale om møbler med finer. 

Også bortset fra miljøbetingede skader er mulighederne for uheld nærmest grænseløse: Børn der bruger dine møbler som lærred for at udtrykke deres kunstneriske talenter. En hundehvalp, der endnu ikke har lært forskellen mellem et kødben og et stoleben. En kat der mener at læderet på din fine sofa er helt perfekt til at hvæsse kløerne på, etc. etc. Her kan du se mere om, hvordan du kan beskytte dine møbler ved at tage en backup.

harddisk

Dokumenter møblernes kvalitet og tilstand

Dine møbler er naturligvis forsikret igennem din indboforsikring. Hvis skaden er sket kan du derfor regne med erstatning. Men hvor hurtigt og hvor høj erstatningen bliver, afhænger af mange faktorer. Og her kan en grundig dokumentation være guld værd. 

Tag billeder af dine møbler. Gerne nærbilleder af især de dele, der mest er udsat for slid. Fx stoleben og bordflader. Vigtigt er, at du ikke photoshopper disse billeder. En ekspert kan sagtens se, om et billede er photoshoppet, og så kan der opstå tvivl om billedernes autenticitet. Tag gerne billeder med tidsstempel på. 

Men at dokumentere tilstanden af dine fine møbler er kun det første skridt. Det er lige så vigtigt, at du også sikrer denne dokumentation imod forlis. Hvis du kun har disse billeder på din computers harddisk eller på din smartphones hukommelseskort, så er de ikke sikret. Computere og smartphones kan blive stjålet, tabt, skadet, hakket, og så forsvinder din dokumentation også. 

spisestue

Dropbox for Business har mange fordele

Der er efterhånden rigtigt mange sky-løsninger. Nogle af dem fungerer endda per default. Men der er også mange gode grunde til at fravælge disse default optioner, og mange gør det. 

Især hvis du ejer en virksomhed. Her er gratis default sky-løsninger simpelthen ikke gode nok. 

En af de bedste skyer for virksomheder er helt klart Dropbox. Det tager kun et par minutter at oprette en konto. Download Dropbox gratis. Efter download laver du en brugerkonto, som du efterfølgende opgraderer til en business konto. 

Med en gratis Dropbox konto får du 2 GB. Det ville måske være tilstrækkeligt til backups af de vigtigste dokumenter, for en mindre virksomhed. Men en Dropbox business konto har også mange andre fordele. En af de mest fremtrædende fordele er hvad Dropbox kalder for ”Team Collaboration”. Men tjek det bedst selv, det tager kun et par minutter at forstå alle de fordele en Dropbox business konto kan tilbyde dig.