Dette indhold er sponsoreret

Snus er et tobaksprodukt, der består af pulveriseret tobak, der opbevares i en pose under læben. Snus er meget populært i Skandinavien, hvorfor snus i danmark ofte er noget, man ser i gadebilledet. Det skyldes blandt andet, at man ikke skal ryge snus, som man skal med cigaretter.

Derudover findes der også flere forskellige typer af snus, så man kan finde den type, der passer bedst til ens behov. Snus er også et billigere alternativ til cigaretter, hvilket også kan være en af årsagerne til snusens popularitet.

Hvad er snus?

Snus er en type tobak, der typisk sælges i forskellige mængder og med forskellige smage. Snus indeholder normalt ikke tobaksblade, men derimod pulveriseret tobak, salt og vand. Nogle varianter indeholder desuden sukker eller andre sødemidler og smagsstoffer.

Hvilke typer af snus findes der i Danmark?

Der findes mange forskellige typer af snus på markedet, og det kan derfor være svært at orientere sig. Men heldigvis er der hjælp at hente, for her kan du læse om de mest almindelige typer af snus, som du kan købe i Danmark.

Portion snus er den type snus, som de fleste forbrugere er bekendt med. Dette er den type snus, hvor der findes en lille pose med pulveriseret tobak, som man sætter under sin overlæbe. Tobakken i snusen giver typisk en mere intens smag end andre typer af snus, da den ikke er blandet med andre ingredienser.

Mini-portioner adskiller sig fra almindelige portionssnuse ved at have en mindre størrelse og dermed også en mindre mængde tobak. Mini-portioner giver typisk ikke samme intensitet i smagen som almindelige portionssnuse, men er til gengæld meget diskrete at bruge.

Hvorfor er snus populært i Danmark?

Snus er i løbet af årene blevet mere og mere populært i Danmark. Dette kan der være flere grunde til.

For det første er snus generelt set billigere end cigaretter, da man ikke skal bruge penge på at købe en lighter eller tændstikker til at tænde den med. Derudover kan man få snus i mange spændende smagsvarianter, og det er tilladt at bruge snus mange steder, hvor cigaretrygning ikke er tilladt. For når man bruger snus, generer man ikke sine omgivelser på samme måde, som hvis man røg cigaretter. Yderligere er der ikke samme risiko for at blive afhængig af snus grundet det lave indhold af tobak.

Forhåbentlig er du nu blevet klogere på snus, som er blevet populært blandt rigtig mange danskere.