Det kan være en udfordring at finde den perfekte dåbsgave; især hvis man gerne vil give noget særligt og personligt. Men hvad med at kombinere dåbsgaverne med et smukt designermøbel? Det er et perfekt match!

Smykker, legetøj eller designermøbler?

Klassiske dåbsgaver kan være alt fra smykker til legetøj, men hvis du vil gøre noget ekstra specielt, kan du også overveje at give designermøbler. Designermøbler og dåbsgaver er to ting, der ofte bliver forbundet. Mange forældre vælger at give deres barn en designermøbel som dåbsgave, fordi det er et kvalitetsprodukt, der vil holde i mange år.

Designermøbler som dåbsgaver er også en fin måde at starte barnets interesse for design. Hvis barnet vokser op med smukke og veldesignede møbler, er det mere sandsynligt, at de selv vil have en interesse for design og interiør, når de bliver ældre.

Det er dog ikke kun dåbsdagen, der er en fin anledning til at give designermøbler. Du kan også bruge andre lejligheder som f.eks. jul eller fødselsdage til at give dine børn unikke gaver, der vil være med til at skabe et smukt hjem for hele familien.

De bedste traditionelle dåbsgaver

Mange vælger at give smykker som dåbsgaver. Smykkerne kan have en særlig betydning og blive et minde for barnet om den dag, hvor de blev døbt. Et smykke er også noget, der kan følge barnet gennem livet. Der er en lang tradition for at give dåbsgaver med indgravering. Det er typisk barnets navn samt fødsels- eller dåbsdato, der indgraveres.

De mest traditionelle dåbsgaver inkluderer sølvskeer, guldsmykker, sparegrise og dåbsflag. En anden traditionel dåbsgave er en bog; ofte H.C. Andersens eventyr eller Bibelen. Bogen er en gave, der kan give barnet noget at holde fast i livet igennem – både historisk og åndeligt.

Derudover er der også tradition for at give børnene fine tekstiler som dåbsgaver, f.eks. et lækkert sæt sengetøj eller et smukt håndklæde. Disse tekstiler kan være med til at skabe en hyggelig og tryg atmosfære i barnets soveværelse – og du har mulighed for at få broderet barnets navn, initialer eller et monogram på tekstilerne.

Giv en gave fra hjertet

Hvad end du vælger at give som dåbsgave, så husk at det ikke kun handler om gavens materielle værdi. Gaven skal også have en åndelig eller emotionel værdi for barnet – og for dig. Et designermøbel er ikke kun en praktisk og holdbar gave, men også en gave med stor æstetisk værdi. Det er denne type gaver, der ofte bliver de mest mindeværdige og betydningsfulde.