Biva har i en lang årrække været præget af forskellige ejere. Det er dog stadig en dansk møbelbutik, der har sine rødder i det fynske. I dag er det blevet til en webshop, hvor man kan finde alt fra sofaer til spiseborde. Her forhandles der større møbler, men det er også muligt at finde mindre ting såsom lamper eller tæpper.

Selvom man ikke længere kan kigge forbi en Biva, fungerer deres hjemmeside som den skal. Her er det muligt at få et godt overblik over alle deres varer. Samtidig har de et godt kundeservice, man altid kan kontakte, hvis man mangler noget.

Hvad er Biva?

biva soveværelse

Biva Møbler blev grundlagt i 1982 af Henry Johansen i det centrale Odense. Det var Johansens vision at skabe en butik, hvor han kunne sælge billige møbler. Forretningen voksede sig også større. Du husker måske selv Bivas reklamer, hvor Johansens datter Mille, siger ‘Vi ses i Biva’.

Siden da har virksomheden været præget af skiftende ejerskab, og har været nødsaget til at lukke flere butikker. I dag findes der ingen fysiske butikker.

Hvem ejer Biva?

Det var Henry Johansen, der startede med at eje og grundlægge butikken. Siden da har Biva dog haft et noget turbulent ejerskab. Det har været skiftende, og især i starten af 10’erne begyndte det at gå ned af bakken for forretningen. I 2013 gik Biva for første gang konkurs. I marts 2019 blev forretningen opkøbt af XL Møbler, der ønskede at fortsætte Biva som en webbutik. Det kan du læse mere om lige her.

Hvor har Biva butikker henne?

Biva har som bekendt ingen fysiske butikker i dag. Der har dog været butikker i byer som Aalborg, Fredericia, Odense, Aarhus, Glostrup og Kolding. Den sidste butik, der blev lukket i forlængelse af købet af XL Møbler, var varehuset i Brøndby. Biva findes nu kun online.

Hvad kan jeg finde i Biva?

biva møbler

I Biva kan du finde billige møbler til hvilket som helst rum i din bolig. Især sofaerne er meget populære, hvor du kan købe alt fra almindelige sofaer til sovesofaer. Der findes rigtig mange møbler til stuen. Her kan du også finde sofaborde, tv-borde eller reoler.

På deres hjemmeside kan du finde en oversigt over alle møblerne, de har. Eksempelvis kan du under ‘Spisestue’ finde spisebord og -stole. Det er nemt at få et godt overblik over alle deres varer. Derudover er det også muligt at købe mindre boligartikler såsom tæpper og lamper. Det er dog primært de store møbler, såsom sofa, senge og borde, du kan købe hos Biva.

Hvorfor købe møbler hos Biva?

Selvom Biva har været meget igennem, så er visionen om billige møbler af god kvalitet stadig fastholdt. XL Møbler, der nu er ejere af Biva, har forsøgt at bringe denne idé videre. Derfor kan du altså stadig købe møbler til en fornuftig pris hos Biva.

Deres kundeservice er derudover helt i top. Da der ikke er nogle fysiske butikker længere, handler kundeservicen i høj grad om, hvordan hjemmesiden er. Herinde er der dog også god hjælp at hente, da man altid kan kontakte deres kundeservice. Derudover er biva.dk en e-mærket webshop, der gør, at sikkerheden er i top.

Hvad siger kunderne om Biva?

Hos Biva er kunderne, ikke overraskende, rigtig glade for den gode pris. Man får rigtig gode møbler for meget få penge, og det er noget, man som kunde er vild med. Webshoppen er derudover ligetil og nem at finde rundt i. Det betyder meget, at hjemmesiden fungerer ordentligt, når man ønsker at bestille noget hjem. I forlængelse af dette, nævner flere kunder, at leveringen er rigtig hurtig. Endnu et plus fra kundernes side.

Læs om nogle af de andre populære møbelhuse her: Ilva, Jysk, My Home, IKEA, Biva, Magasin, Sinnerup, og Idé Møbler.