Et sengebord er så godt som uundværligt i soveværelset. Nogen foretrækker en helt simpel version i form af en hylde, hvor de vigtigste ting kan blive placeret. Andre foretrækker et decideret sengebord med skuffer, som både kan indeholde bøger, medicin og andre fornødenheder. Her kan du blive klogere på, hvordan du vælger det rigtige.

#1: Hvilket materiale skal sengebordet være lavet af?

Det første, du skal gøre, er at måle op, så du er sikker på, hvor stort et sengebord der er plads til. Det giver dig mulighed for at udelukke de sengeborde, som er for store til at være i soveværelset. Det er især væsentligt, at du måler op, hvis du har et sparsomt antal kvadratmeter at gøre godt med.

Når du har målt op, kan du gå videre til næste skridt – hvilket materiale skal sengebordet være lavet af? Her er der mange forskellige muligheder, som du kan vælge mellem. Et sengebord kan være lavet af alt fra laminat til egetræ og glas. Hvis du er i tvivl om, hvilket materiale du skal vælge, kan du se eksempler på smukke sengeborde her.

#2: Skal sengebordet være med eller uden skuffer?

Når du har besluttet dig for, hvilket materiale sengebordet skal være lavet af, kan du gå videre til næste trin. Det handler om udformningen af sengebordet. Her kan du vælge mellem flere forskellige modeller, og det er eksempelvis væsentligt, om sengebordet skal have skuffer, eller du kan nøjes med en helt simpel model.

Vælger du en simpel model uden skuffer, kan du i princippet nøjes med en lille hylde, som er placeret på væggen bag sengen. Her har du eksempelvis plads til en god bog og en lille sengelampe. Har du brug for mere plads, kan det dog være en klar fordel at vælge et sengebord med skuffer, hvor du kan have alle de fornødenheder, du har brug for.

#3: Hvor meget må sengebordet koste?

Nu er du nået frem til, hvor stort sengebordet må være, hvilket materiale det skal være lavet af, og hvorvidt det skal have skuffer eller ej. I princippet kan du begynde jagten på det helt rigtige sengebord nu. Først og fremmest skal du dog gøre dig nogle overvejelser om, hvor meget dit sengebord må koste.

Hvor meget er du villig til at betale for dit nye sengebord? Du kan få mange forskellige modeller, men det er nemmere at finde det rigtige, hvis du i forvejen har sat et loft for, hvor meget du vil give for det. Nogle gange kan det betale sig at betale lidt mere, så du er sikker på, at du får et sengebord af høj kvalitet, som kan holde i mange år.