Hvad er romantik for dig? Her tales ikke om tidsperioden i 1800-tallet hvor Skagensmalerne blomstrede eller om de kærlige gestusser du modtager fra din partner. Eller om lagengymnastik som Mbappe eller en anden sportsstjerne. Nej, der menes den indretningsstil som du måske forbinder med et køkken med lyse gardiner, hvidmalede trægulve og -lofter dekoret med gamle Madam Blå kaffestel. Eller måske en fransk vingård indrettet med charmerende antikviteter?

Lige meget hvad du forbinder med romantiske indretningsstil, er det muligt for dig at genskabe den hjemme i dit soveværelse. Her er din guide til at få den romantiske stil ind i dit soveværelse.

Vælg lette og luftige tekstiler

Vælg naturlige tekstiler i bløde farver, som giver soveværelset et let udtryk. Materialer som hør, bomuld, satin eller bomuldskrep udstråler lethed og er smukke for øjet. Lad sengesættet være i afdæmpede farver med simple mønstre.

Hvis du vælger at der skal være et gulvtæppe i dit soveværelse – hvad enten det skal dække hele gulvet eller noget af det – skal du tænke over, at det ikke skal trække rummet ned, men være i et let materiale og i en neutral farve. Det kan for eksempel være rigtigt flot med et fladvævet tæppe i naturmaterialet kokosfibre, som virkelig komplimenterer et lyst sengesæt i hør.

Lad det naturlige lys strømme ind

sengegavl

For at skabe den romantiske stil kan du lade det naturlige lys komme til sin ret i dit soveværelse. Ved at vælge gardiner som ikke er tunge og opsluger alt det naturlige lys, vil dit soveværelse føles mere romantisk.

Hvis du gerne vil have følelsen af naturtro lys, men ikke har mulighed for at lykke solstrålerne ind, måske på grund af naboer, støj eller andet, kan du sagtens genskabe stemningen. Vælg softtone- eller indirekte belysning. Sluk for loftslampen og hold dig til andre lyskilder.

Vælg pærer som udstråler et naturtro lys, og undgå lyskilder som udsender klinisk hvidt lys

Hold overflader neutrale

For at komplimentere tekstilerne og det naturlige lys, så vælg at holde overfladerne i soveværelset neutrale. Det betyder dog ikke, at du skal vælge personlighedsforladte møbler. Prøv for eksempel at upcycle en gammel stol eller et par natborde: giv dem en kærlig hånd, en gang sandpapir og et nyt frisk lag maling i en farve der komplimenterer resten af din soveværelsesindretning. Dekorer med lidt arvesager eller fine genbrugsfund, som passer ind i den romantiske stil.

Undgå at male vægge i en meget markant pangfarve, men hold dig til lyse farver som komplimenterer den stil dit soveværelse skal have. Mal for eksempel en enkelt væg i en smuk pastelfarve – det er et fint indslag uden det bliver overdyngende.

Lad dig blive inspireret af naturen, dine rejser, omgivelser, hjemby eller noget helt femte. Gør din indretning personlig, men glem ikke at søge inspiration til boligen.

Læs om nogle af de andre populære møbelhuse her: Ilva, Jysk, My Home, IKEA, Biva, Magasin, Sinnerup, og Idé Møbler.